måndag 29 juli 2013

Tekniken och vi

Tillbaka till Telia.

Mitt tekniska kunnande är uselt. Makens något bättre, men faktiskt också ganska mediokert.

Trots denna brist på kunskap gick vi tillsammans till Telia och köpte en Ipad eller läsplatta eller vad det nu heter. Varför? Det har vi inte helt klart för oss, men det var extrapris och vi vill ju hänga med i den nya tekniken.

Vi fick fina instruktioner av den rara tjejen på Telia som förstod att vi behövde hjälp. Väl hemma försökte min man att slå på läsplattan, men rutan var kolsvart. Det hände ingenting. Jag försökte också gång efter annan, men rutan var lika svart.


Vad kunde vi göra annat än att gå tillbaka till Telia. Min man tog läsplattan med sig och förklarade den oduglig. Butiksbiträdet slog på läsplattan och den fungerade direkt. Vad hade vi gjort för fel? Jo. vi höll inte inne startknappen tillräckligt länge.

Så nu äger vi en läsplatta och vi har helt klart för oss hur man får liv i den, men inte så mycket mer.

Hej!7 kommentarer:

Yvonne sa...

Ja du Gunnel inte så lätt!Jag har inte köpt nån läsplatta än.Min mobil är så bra,men det skulle inte förvåna mig om det kommer in en i mitt liv också.Jag är ju lite tekniknörd,men har ansett mig inte behöva nån.ÄN!!

Annica sa...

Så där är det med den nya tekniken. Lyckas man slå på grejerna så kan det istället vara svårt att slå av dem. Eller något annat lika tekniskt kunskapskrävande.
I mitt liv saknas det en läsplatta och det tror jag det får göra ett tag till. Men man vet ju aldrig. Nu har jag i alla fall lärt mig hur man slår på den... ;-)

Gunnel sa...

Yvonne: Egentligen köpte vi läsplattan för att den har större bild än mobilen och är "lättare" att använda för den som är halvblind.

Annica: Man vet aldrig. Mycket har kommit in i våra hem som vi ALDRIG skulle ha. Aldrig mobiltelefon, nej absolut inte. Vi har fått ändra åsikt en hel del genom åren.

Annica sa...

Ja, som gamling måste man ju försöka hänga med. Så gott det går...

Gunnel sa...

Annica: Det är jobbigt att vara gamling. Tur att man har gott om tid.

Anders sa...

"Gott om tid"? Var det inte bloggerskan som för ett par inlägg sedan sade att hon inte hade någon framtid?

Gunnel sa...

Broder: Bloggerskan har vid det här laget skrivit 770 blogginlägg och säkert motsagt sig själv ganska många gånger.

Förresten "ingen framtid" är inte samma sak som "gott om tid." Jag har "gott om tid" idag, men just ingen framtid.