onsdag 3 juli 2013

På en träbänk i parken

Konst på Museet. 
690 belysta pet-flaskor fyllda med vatten.

Det är Moderaternas dag i Almedalen. Reinfeldt intervjuas och ser bekymrad ut. Men han är glad över att busschaufförer och sjuksystrar fått det bättre tack vare jobbskatteavdraget.

Nu är jag inte säker på att busschaufförer och sjuksystrar känner att de fått det så mycket bättre, men jag är säker på att en och annan höginkomsttagare fått det bättre tack vare eller på grund av Alliansens politik. 

När jag bloggar försöker jag vara politiskt neutral. Visst lyckas jag?


I eftermiddags satt jag på en solvarm träbänk i Hermelinsparken och njöt av grönskan och porlandet från plaskdammen. Almedalen och politik kändes långt borta och föga intressant. Annat blir det nästa år, när det blir val och vi blir lovade guld och gröna skogar av alla våra kära löftesgivare.

Ha det!

13 kommentarer:

Anders sa...

"Problemet med vallöften", har en vis politiker sagt, "är att folk tar dem som löften".

Gunnel sa...

Anders: Har jag också hört, men vem sa det?

Anders sa...

Så här var det:

Lennart Nilsson (s), född 1944, var riksdagsledamot mellan 1976 och 2006, för Västra Götalands läns västra valkrets. Det korrekta citatet är: "Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss."

Annica sa...

Konsten blir allt konstigare. Snart är vad som helst konst. Vattenfyllda petflaskor? Som vanligt har man noll koll.

Din politiska neutralitet är väl inte neutral till 100%. Men det är ju inte alltid Sveriges heller.

Gunnel sa...

Anders: Jag tror att problemet är löst. Vi tror inte längre på vallöften.

Annica: Det är ett urknasigt konstverk. Tänk vilket jobb med vattenpåfyllningen. Men ljuset svepte över konstverket och det glittrade fint, så det var riktigt vackert.

Anders sa...

Politikercitat blir festligare med tiden. Jfr t ex Batras "Stockholmare är lite smartare än lantisar" med vår släkting F O Mörtsells "Frukta gud och odla myren".

Annica sa...

Ja, det är ju inte det KONSTigaste KONSTverk man sett. Hoppas golvet är stabilt... flaskorna måste väga en del.

Gunnel sa...

Anders: Egentligen är det ganska stort att vår farmors bror och farmors farbror var riksdagsmän, med tanke på de förhållanden de kom ifrån. Göran i KD borde kanske överta Frans Mörtsells citat "Frukta Gud och odla myren. Det skulle säkert tilltala mer än 4%.

Annica: Vi får hoppas att golvet är stabilt, flaskorna finns på översta våningen. Brakar det hela ihop blir det ganska blött på museet.

Annica sa...

Frans Mörtsells citat borde tilltala både (KD) och (C).

Anders sa...

Förutom att vara en förebild för såväl (KD) som (C) (och möjligen (MP)) borde också F O kunna stå som förebild för (T), Talibanerna, då han också förespråkade att man skulle be till Gud i st f att lyssna på radio.

Gunnel sa...

Annica: Absolut, det är politiker med färg vi behöver.

Anders: Det där med Gud istället för radion måste ha kommit senare. Han var riksdagsman cirka 10 år innan Radiotjänst startade. Men han kan ju hört talas om det nya påfundet och börjat varna i tid.

Anders sa...

F O:s citat om radion tillkom säkert efter radiotjänsts start, för klärvoajant var han nog inte, trots sina goda kontakter uppåt.

Gunnel sa...

Anders: Han kanske hade goda kontakter med han/hon däruppe.