torsdag 25 juli 2013

Så snäll och förlåtande


Att sitta på balkongen och blunda mot solen en varm kväll i juli ger en nästan euforisk känsla. Med ett glas vatten framför sig och stadens alla ljud i fjärran känner man sig lugn och rofylld. Man är absolut ensam och ändå inte. Det är kanske det som kallas "Mindfulness."

Man är i den bästa av världar och oroar sig inte för rubriker på nätet som t ex.

"Vägglössen är på frammarsch."
"Råttorna tar över stan."


Man reagerar inte ens på Vattenfalls affärer. Man måste bara beundra den gamle VD:n som lyckats förhandla sig till 6 miljoner per år i avgångsvederlag och 2,5 miljoner per år efter sin pensionering. Det är skickligt och jag tror inte ens att karln skäms.

Varma dagar gör mig snäll och förlåtande. Men vänta bara, det kommer bistrare tider.

Godnatt!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Håller fullständigt med dig!VÄNTA BARA!!

Annica sa...

Vad nu? Talade inte vi senast igår om hur tokigt det gått med Vattenfall? Vi var ju väldigt upprörda och uppretade. Det är så dåligt skött att man baxnar.
Varma eller kalla dagar spelar ingen roll - här finns ingen förlåtelse.
Den där VD:n borde inte få ett öre!!! Istället borde han få böta för sin totala inkompetens. T.o.m. holländarna tyckte Vattenfall överbetalade för Nuon. Och tydligen har gubben schabblat bort en massa pengar i något annat företag tidigare. Men ju mer höjdarna gör bort sig, desto högre ersättning får de. Det är ju inte klokt!

Som visst Jörn Donner hade uttryckt sig en gång:
"Svenskarna är jävligt dumma!"
Jag är benägen att hålla med.

Gunnel sa...

Yvonne: Just det! Ilskan vaknar när vi får sämre väder.

Annica: Just i gårkväll, när det var som ljuvligast kunde inte ens Vattenfalls gamle VD reta mig. För övrigt har du helt rätt. Vansinne att katastrofer till chefer ska få så bra betalt för sina fadäser.

Annica sa...

Bedövande vackra sommarkvällar kan vara - just bedövande. Vi blir lite avtrubbade av sol och värme. Men "Water(fall)-gate" (och andra liknande skandaler) upprör alla - hur varmt det än är! Synd bara att den värsta ilskan hinner lägga sig - glömmas bort? - innan det blir svalare.

Gunnel sa...

Annica: Så här säger Vattenfalls förre VD i DN idag.

"Jag tror inte att mitt pensionsavtal ät så anmärkningsvärt förmånligt. ---Jag hade inga synpunkter på avtalet utan skrev bara på. Jämför man med andra bolag i Vattenfalls storlek skulle jag säga att det är ett återhållsamt avtal."

Återhållsamt minsann, nu går jag i taket.

Det här stod också i DN och passar bra till Vattenfalls förre VD.

"Jag har precis som så många andra män ett gott självförtroende, men noll självdistans."