tisdag 23 juli 2013

Guld plus tre

Sent 70-tal
Ätteläggen 1979

När man läser citat om äktenskap i olika böcker kan man ana en viss cynism och en gammalmodig inställning i det skrivna. Kvinnor gifter sig för pengar och män gifter sig för att de tvingas till det.

"Vet du vad jag gjorde innan jag gifte mig? Allt jag önskade!"
(Henry Youngman)

"Att gifta sig för att få sex är som att köpa en Boeing 747 för att få jordnötter."
(Jeff F)

"Jag trodde inte på skilsmässa, förrän jag gifte mig med en rik man."
(Okänd kvinna)

Ett mycket modernare och mera insiktsfullt citat kommer från min bror Anders och lyder som följer:

"Äktenskapet är av Gud instiftat för att man ska ha någon att skylla på."

Alla dessa citat om äktenskap har jag skrivit ner för att jag firar min bröllopsdag idag. 53 år med samma gubbe som jag inte alls vill byta ut. Ja, kanske mot Ernst då, men bara av rent praktiska skäl. Jag har aldrig frågat min man om han vill byta ut mig. Vissa frågor ställer man aldrig om man vill leva lycklig.

Ha det!


6 kommentarer:

Lennart sa...

Grattis. Fira ordentligt och var glad för det du har. Hur f-n kan någon gilla Ernst med sina bara fötter i grönsakerna ?

Gunnel sa...

Lennart: Jag är så nöjd. Skulle bara vilja använda Ernst i praktiskt arbete i vårt överlastade arbetsrum.

Vi har firat med renfile och gudagod efterrätt på CG;s plus ett glas rose på balkongen.

Annica sa...

Skulle ju gratulera igår, men trampade igång datorn så sent att det hunnit bli onsdag. Men, bättre sent än aldrig. Alltså:
Grattis till de många gifta åren! Fantastiskt med äktenskap som håller!

Jag skulle gärna ha Ernst i närheten. Han är en riktig mys-kille - händig, matlagningskunnig, klok och trygg. Och inte får man ont i ögonen av att titta på honom heller. Man tror knappt att sådana män existerar.

Gunnel sa...

Annica: Ernst väcker känslor åt alla håll, men kan man annat än gilla en karl som syr kuddar och pyntar. Men hans lampor av matbestick kan jag vara utan.

Helena Högberg sa...

Grattis! Jag tror inte att jag skulle kunna ha Ernst hemma som pysselfarbror, det är nog bättre med gubben min som bara pustar lite grann åt alla inredningsdetaljer som jag belamrar hemmet med. Jag tror att Ernst skulle vilja bestämma för mycket, det skulle inte bli bra, fast han kunde förstås få laga mat, så slapp jag :)

Gunnel sa...

Helena: Jag skulle ge Ernst fria händer i det rum som jag just nu sitter i och som är överbelamrat av det som blev över när vi flyttade. Tror att han skulle göra underverk. Det behövs nämligen.

Tror att även gubben min skulle gilla att få inredningshjälp av "den store."