söndag 21 juli 2013

Otillåtet ung


"Han levererade sprit till otillåtet unga personer", står det att läsa i min tidning.

När är man "otillåtet ung?"

I förrgår fick jag ett vänligt brev från banken, där man uttryckte sin glädje över att få prata med mig om mina framtidsplaner. Nu tror jag att om damen från banken träffade mig personligen skulle hon tycka att jag var "otillåtet gammal" för att ha en framtid och föreslå något helt annat, kanske en försäkring i samband med begravning eller något liknande.

Min tillvaro är god, men jag har ingen framtid. Låter det deprimerande? Nej, det är bara fakta och fakta kan aldrig vara fel. 

Dekorativ konst


Titta så vackert man kan arrangera sitt toalettpapper. Det är inte Ernst som varit framme, utan två tjejer från Luleå som visar sin konst i Shoppings galleria.

Trevlig söndag!

3 kommentarer:

Annica sa...

Det verkar som våra tidningar har stora problem med språket numera. (Min lilla, privata "trendspaning"!)
Åtminstone är det mycket vanligt med språkfel i min dagstidning. Dagens journalister har massor att lära av sina kolleger från förr. De gamle hade både språkkunskap och språkkänsla. Skicka nykomlingarna på kurs!

I fredags skrev jag om min tidnings notis-fadäser. Ibland kan de bli riktigt roliga.

Annica sa...

Och nu ska jag genast gå och arrangera om mina toa-rullar!
Toapapperskonsten är mycket roligare och snyggare än den konst som visas på Kulturens Hus just nu. För den är bara konstig.

Gunnel sa...

Annica: Toalettpapperskonsten var rätt imponerande. Konsten är dessutom användbar efter nedmonterandet. Det var nog en årsförbrukning av toapapper som använts till konstverket.