tisdag 20 november 2012

Katastrof, ångest och feber

Så rätt du tänkt, så fel det blev.
 
Katastrof: Vaknade upp i morse till klockradion där någon berättar att jordens medeltemperatur kommer att stiga med fyra grader de närmaste 50 åren, och att detta faktum kommer att leda till hemska naturkatastrofer som vi inte på långa vägar kan förutse. Den rika världen och vi som lever i den är bovar i sammanhanget och vårt eftermäle blir inte det bästa. Om det nu finns någon kvar som kan ge oss ett eftermäle.
 

 
Ångest: Det glittrar och glimmar i affärerna. Nya varianter av ljusstakar och lysande figurer trängs på hyllorna. Vem har bestämt att julen ska börja omedelbart efter Halloween? Julkommersen startar alldeles för tidigt och jag vill bara gömma mig under tomtemasken.
 
Feber: Zlatanfeber förstås! Denne fantastiske man som fått hela Europa att förundras. Till och med Åkesson och hans bröder måste väl älska denna nye svensk.
 
För övrigt skiner solen i Luleå!
 
Godafton!

7 kommentarer:

Lennart sa...

Jag har varit till Malå och hämtat nya glasögon. Priset är liksom katastrof.
Jag blev tvungen att byta glasögon eftersom jag också tittat i tabellen och trodde att det var glasögonen det var fel på. Nu var det visst rätt det jag såg, men glasögonen får jag inte lämna igen!

Annica sa...

Varje morgon intas frukosten med en ångestattack över alla negativa nyheter som sprids genom tidningar, radio och TV. Det är katastrofer hit och olyckor dit. Terror här och krig där.
Snälla världen, ge mig en dag med positiva nyheter! Jag är i akut behov av något snällt och bra!

Jag gillar julglittret! Visst börjar det glimsa och glamsa i tidigaste laget, men nu i mörka november är det bara mysigt. Jag blir riktigt lycklig för varje ljuspunkt - må vara i form av stake, slinga eller glittrande gran - som dyker upp i grannskapet.


Gunnel sa...

Lennart, min käre ödmjuke bror. Ska du byta glasögon varje gång det skiftar i tabellen, då har du dyrtid framför dig.

Annica: Du är inte ensam om din morgontidningsångest. Dagen börjar alltid med elände.

Det kan vara fint med stakar och slingor som lyser och glittrar men det kommer för tidigt, tycker jag.

Anders sa...

Håller helt med, det är ett elände när staken kommer för tidigt.

Lennart sa...

Här lyser det i alla färger runt huset trots att jag beordrat ljuständning först 1:a advent.
Än har dock staken fått vara ifred.

Gunnel sa...

Hej, mina lustiga bröder!

Annica sa...

Tack till bloggerskans lustiga bröder för ett gott skratt!

Affärernas juliga tjuvstart måste ha haft effekt – ljusslingor, stjärnor och stakar är redan tända i flera av närområdets fönster. Det är tidigare är någonsin. Folk kämpar intensivt för att lysa upp det kompakta snöfria novembermörkret.