söndag 11 november 2012

Vårt behov av tröst


Det regnar och blåser, det är mulet och mörkt när jag tar bilen ner till Willys för att köpa kvällstidningen. Enbart kvällstidningen! Men för att kunna köpa den måste man gå genom hela butiken och många frestelser lurar på min väg.

Först möter jag de nygräddade pecanwienerbröden. De måste jag väl få unna mig till fikat bara för att det är så trist väder ute. Lösgodiset lockar också och jag plockar upp några hekton till kvällen som tröst för det novembergråa.

Tydligen fungerar kroppen på det konstiga sättet att när den behöver tröst vill den ha kalorier i form av fett och socker. Säg mig den som finner behag i ett salladsblad? Myser med broccoli eller brysselkål. Längtar efter spenat  eller groddar till kvällsgodis. Nej, knappast någon!

Så med ena handen i gottepåsen och den andra på tangenterna skriver jag detta inlägg och känner att mitt behov av tröst nu väl tillgodosetts.

Ha det gott och Grattis alla fina pappor!

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Du har så rätt Gunnel.Klart att man behöver lite tröst när det är så mörkt!

Annica sa...

Inte för inte sjunger man: Godis är gott! Och pecanwienerbröd är omoraliskt goda.
Men, tro det eller ej, jag längtar ofta efter att knapra på en stor bit rättika (smakar ungefär som rädisor). Jättekrispigt och gott. Och kalorisnålt!

Lennart sa...

Jag är ganska "veill" i Luleå. men visst finns det någon kiosk eller affär närmare hemmet. Om du går in till Storgatan får du lite motion och glömmer godiset. Dessutom slipper bilen någon skråma i garaget !

Gunnel sa...

Yvonne: Vi får nog trösta oss idag också. Regnet bara öser ner.

Annica: Det är inte så att jag vägrar salladsblad. Ibland, faktiskt rätt ofta äter jag nyttigheter, men aldrig som tröst för dåligt väder.

Lennart: I normala fall går jag till kiosken på Storgatan där det också finns en massa godis som frestar. Bilen klarade sig bra, kan ju bero på att jag anlitade egen chaufför.

Lennart sa...

Jag ska till Arvidsjaur för att hämta en ny skoter idag. Kommer att passera bönhuset i Baktsjaur.
Ska jag hälsa ?
Godis köper jag bara då jag är i Luleå och kommenderas att handla på ICA Hertsön. Kan det vara något med luften som gör att man blir sötsugen i Luleå.

Gunnel sa...

Lennart: Vad kan det vara med luften i¨Malå som gör att man ständigt behöver köpa nya skotrar?

Se med andakt på bönhuset när du passerar och kom ihåg att vi stämt träff där nästa sommar.