söndag 18 november 2012

Vecka 46

 
Det är egentligen otroligt dumt att skriva vecka 46 istället för att hålla sig till exakta datum. Veckonumren är bara förvillande och man vet bara på ett ungefär när de infaller.
 
Till denna vecka 46 hade jag köpt biljetter till Bo Kaspers orkester som hade en spelning i Kulturens Hus. Det var fullsatt, mest folk över 45, men även en del yngre. Bo Kaspers är en bra orkester med många fina låtar. Deras högdecibelmusik passar också alldeles utmärkt till en medelålders och äldre publik. Dessa människor har ju redan tinnitus, så där är ingen skada skedd.
 
Tinnitus är den musik som spelas i huvudet när det för övrigt kan vara alldeles tyst och för den som har tinnitus existerar inte tystnad längre. Att utsättas för höga ljud och buller kan vara en orsak till det ständiga öronsuset.
 

 
Till denna vecka 46 har gubben och jag också hämtat hem vår nya dator som vi döpt efter den dag den fick plats hemma hos oss. Det blev en "Leopold", som vi hoppas ger oss mycken glädje och få problem.
 
Trevlig  söndag!

8 kommentarer:

Lennart sa...

Det är skillnad på stad och land, inte för att jag vill gå på en konsert med Bo Kaspers, men här kommer snart årets kulturella händelse. Vid julmässan på Malåborg spelar nog dragspelsklubben och då behöver man inte ens biljett. Nog är ni lite bortskämda bakom norrbottensteatern och kulturens hus !

Anders sa...

Om man håller sig till Mozart och grabbarna behöver man inte drabbas av tinnitus och liknande åkommor.

Hälsningar med ögat på tabellen.

Annica sa...

Med en åldrad publik där de flesta hör dåligt så vet Bo Kaspers att de måste höja volymen. Speciellt om att de ska överrösta åldringarnas tinnitus.

Skämt åsido, så är det ett otyg med alldeles för hög volym på konserter. Det är ju idiotiskt att man måste ha hörselskydd när man ska njuta av musik! Helkorkat!

Annica sa...

Ta bort "att" efter om.

Gunnel sa...

Lennart: Vi är oerhört bortskämda vi som bor med "Allting så nära."
Det borde vara vår slogan. Men inget fel i dragspelsmusiken, den får man inte heller tinnitus av.

Anders: När Norrbottensorkestern sätter igång med Mozart och grabbarna behöver man också ljuddämpande bomull i öronen. Bäst är att sitta hemma och själv bestämma volymen.

Akta dig, du kan bli skelögd!

Gunnel sa...

Annica: Det är nästa alltid för högt ljud på konserter. Men det vet man ju om öch ser till att vara försedd med bomull och öronproppar.

Anders sa...

Jag har varit på konsert och lyssnat på Mozart & grabbarna i Arjeplog, Skellefteå och Nybro och är helt tinnitusfri trots att jag inte haft några hörselskydd.

Men det är klart, noterna är ju större i Luleå.

Gunnel sa...

Jag tror dig! All musik kan framföras öronvänligt, men att titta på tabellen med ett öga är inte ögonvänligt.