onsdag 13 juni 2012

Nästan bara bilder


Alla Sveriges landskap har sina stolta sevärdheter. För Norrbottens del är det utan tvivel Storforsen och dess omgivning som imponerar mest på besökande. Där är naturen som mest vild och storslagen. (Bilderna är klickbara).


Byggda ramper gör det möjligt att ta sig fram till själva forsen även för de med barnvagnar, rullatorer och rullstolar.Vatten, vatten överallt, i rännilar och i småforsar. Storforsen är som vattenrikast vid den här tiden.Ett vackert kapell är byggt nedanför forsen. Altartavlan är ett fönster som låter besökarna se vattenkaskaderna. Det är andligt och fint och vi tyckte nog att det vore lämpligt att gifta sig där. Nu är vi ju redan gifta, men att förnya sina löften kunde ju vara lämpligt för oss, som glömt vad vi en gång lovat.


50-tal

Är det inte den gamla pinuppan Betty Grable?

Vi avslutade dagen med ett besök på Retro Café i Boden och där var det stökigt, rörigt och roligt med gamla prylar från mitten av förra seklet. Dessutom var fikabrödet superbt och med den goda smaken av en utsökt mazarin kvarliggande i munhålan, avslutade vi vår lilla Norrbottensturne.

Tack för mig!

8 kommentarer:

Annica sa...

Storforsen storslagen och svårslagen och brusande mäktig - man blir nästan döv av vattnets dån. Och man får nog leta förgäves efter en en vackrare "altartavla" än kapellets. Jag tycker även om det stiliga glaskorset framför kapellet.

Och så Retro Café i Boden som avslutning på utflyktsdagen. Inte illa! Sämre dagar har ni säkert upplevt.

Gunnel sa...

Det var en bra dag i mitt liv. Nisse och jag tog tillsammans över 100 kort. Man blir helt andlös av det storslagna vid Storforsen och egentligen ger inte foton rättvisa åt upplevelsen.

Anders sa...

Bygg ut! Tänk på att 08-orna behöver mer billig el.

Gunnel sa...

Nej, Anders, här ska inte byggas ut. Sverige kan kura skymning.

Syster sa...

Mail med foton skickade idag. Har de kommit fram?

Lennart sa...

Har fått ett förhandsmeddelande om bröllopp 16 februari och en film där Isak härmar farfar.
Inga bilder!

Syster sa...

Det kanske har med inställning att göra. Du har kanske vägrat ta emot mail med min adress. Av misstag förstås. Jag försöker med mina andra. Meddela om de kommer fram.

staffan@dmi.se sa...

Jag heter Staffan Edin och är lärare och pastor i Skellefteå. Jag brukar i mån om tid uppdatera församlingarnas information på webbplatsen www.kyrktorget.se. Kyrktorget brukar räknas som en icke kommersiell webbplats, det finns ingen reklam på sidan och det mesta av arbetet på webbplatsen sker på ideell basis.

Jag har fått i uppdrag att färdigställa en presentation av kapellet i Storforsen på Kyrktorget. Du har tagit en bild av kapellet som du visar på din blogg. Jag undrar om jag får använda fotot på Kyrktorget med hänvisning till dig som fotograf.

Med vänliga hälsningar

Staffan Edin