onsdag 21 mars 2012

Dazz.


Utanför teatern finns en handikapptoalett som jag tidigare skrivit om. Den var inte lämpad för handikappade eftersom dörren till toaletten satt drygt en decimeter ovan marken och gjorde det svårt för en rullstolsburen att ta sig in.
Min bror skrev ett brev till Luleå kommun om toalettens brister. Han fick inget svar, men kommunen satte efter ett halvår upp den fina ramp som man kan se på bilden och som gör livet mycket lättare för den rullstolsburne som vill besöka hemlighuset. 


Vårt kommunalråd brukar gå Storgatan fram och åter för att ta reda på vad folk tycker om sakernas tillstånd i  vår kommun. Han är en man som lyssnar och det har gjort honom populär, vilket inte är så vanligt bland folk i hans ställning. Synd att du slutar Kalle P.

8 kommentarer:

Lennart sa...

Jag blir lite orolig för bloggerskan då man ser dagens blogg i förhållande till den förra.
Livet är inte bara s..kt för att Lule förlorade. Det blir säkert bättre nästa år.
Vi som håller på Skellefteå klappar nu! Riktigt AIK eller inte det duger bra med Staan.

Gunnel sa...

Broder: Varför blir du orolig? Kan ju inte skriva om hockey varje dag, det blir tjatigt och är dessutom för närvarande ytterst ointressant. Annat var det förra veckan då seriesegrarna fanns med.

Men jag är ju en allvarlig person och vill även ta upp seriösa ämnen.

Men tro det eller ej. Jag håller faktiskt på AIK mot AIK!

Annica sa...

Det är ju så det bör/ska vara! De valda ska lyssna på väljarna. Annars ska de valda inte väljas igen.

Angående hockey: Nu håller givetvis vi norrbottningar på Skellefteå!

Anders sa...

Enligt 8 kap. 2 § Plan- och Bygglagen ska "enkelt avhjälpta hinder" vara undanröjda senast 2010(d v s samma år som kärnkraften skulle vara borta enligt en folkomröstning tidigt 80-tal).

Tillsammans med ett par kompisar gjorde vi en anmälan liknande den i Luleå om 20 objekt i Skellefteå. Senast jag kollade hade kommunen åtgärdat ca hälften!

Apropå hockey: Finns det inte ett ordspråk om räven och rönnbären?

Gunnel sa...

Annica: Ja, givetvis håller vi på Skellefteå när nu inte våra favoriter är kvar.

Anders: Se ovan. Det ordspråket passar inte alls in på oss generösa norrbottningar som önskar Skellefteå Lycka till!

Får inte kommunerna böta när de inte klarar sina uppgifter om tillgänglighet?

Anders sa...

Nej, det är inte straffbart att utestänga personer p g a funktionshinder. Däremot är det straffbart att utestänga personer p g a etnisk tillhörighet, kön, religion, sexuell läggning m m.

Gunnel sa...

Bedrövligt! Hur kan våra löftesrika politiker tillåta att någon befolkningsgrupp är utestängd? Jag antar att det prioriteras lite fel med penningbörsen.

Anders sa...

Egentligen tror jag att många politiker är medvetna om problematiken och försöker att via bl a ritningsgranskningsgrupper att följa aktuella regler.

När sedan ritningarna hamnar hos byggföretagen gör byggherrarna, byggförmännen och byggjobbarna som de alltid har gjort. Så länge det inte kostar byggföretagen något verkar det fortsätta att byggas på samma sätt. Attitydförändringarna behövs nog mest där.