fredag 9 augusti 2024

Vardagar med irritation


Har ägnat 17 timmar till lyssning av Ulf Lundells bok "Vardagar 10" där han pratar om sin egen vardag och det som hänt och händer i samhället. Han är en argsint man som är oerhört kritisk mot klanen Wahlgren-Ingrosso, tycker att Camilla Läckberg är en galjonsfigur för dålig smak, avskyr alla som lever efter religiösa normer och tycker att den nuvarande regeringen är helt värdelös. Dock gillar han Björn Ferry och västerbottensost och vem gör inte det. Han är irriterad på mycket, men boken är lättlyssnad och underhållande.



Irritation är en "folksjukdom" som de flesta av oss känner av då och då, den är omöjlig att bota och knappast någon slipper ifrån den, trots att vi har det så bra i vår lilla del av världen. Så varför retar vi upp oss på saker som man i de flesta fall inte kan göra något åt?

Här nedan följer min egen lista på vad som gör mig irriterad. Småsaker i det stora hela förstås, men ändå så irriterande.

Pizza-kartonger och cigarettfimpar som bara slängs på marken.
Minuter som blivit minutrar.
Vitae-Pro-reklam med Stig Strand och andra vilseledda.
Folk som inte går till vänster på gång- och cykelvägar.
Tekniska prylar som inte fungerar.




Min sommar har varit fin. Sol, moln och regn i en skön blandning och inte alltför hett. Här finns ingen anledning till irritation. 





 

15 kommentarer:

Elisabet. sa...

Som kassörska irriterade jag mig OMÅTTLIGT på kunder som struntade i att ställa sig i kön, utan bara kom fram från andra hållet och sa .."hallå, jag ska bara köpa cigaretter!" och därmed menade att alla andra som stått och väntat på sin tur, kunde fortsätta med detta. "Då får du fråga de som står och köar om det är okej för dem ..?" brukade jag säga. Det kan ju vara någon annan som troget köat och som också skulle ha "bara ett paket cigaretter eller en dosa snus!" Detta oskick gällde enbart rökare, ingen annan kom med ett mjölkpaket och sa samma sak. Jo, i viss mån de som spelade på hästar också.

Gunnel sa...

Folk som tränger sig före i köer är irriterande. Både för kassörskor och för de som tålmodigt står i kö.

Bert Bodin sa...

Haha - dina irritationsmoment stämmer helt med mina. Vi kan bilda allians.

Annica sa...

Jaha, nu har tydligen Blogger varit in och ändrat igen när man ska kommentera. DET är irriterande! Verkar vara en oändlig trend i datavärlden. Så länge något fungerar, håll tassarna borta. Ändra när något slutar fungera!
Håller helt med om dina "irritationer" -- och adderar några egna.
Ordet `ensam´ som nu ersätts med ordet `själv´. Korkat!
All spel- och casinoreklam i TV. Borde förbjudas!
Min hjärtmedicin som berövat mig på lukt och smak. Det är inte bara irriterande; det är sorgligt, opraktiskt och mycket frustrerande. (Och tyvärr ingen smakgaranti vid pillerbyte heller.)

Gunnel sa...

Bert Bodin: Absolut! Vi kan säkert bli många.

Gunnel sa...

Annica: Ändringar på det som fungerar kan verkligen kännas irriterande. Just när man vant sig är det ändring på gång.
Förstår att när man förlorar lukt och smak krävs andra ord än irriterande. Då får man ta till de ord som du använder i kommentaren. Kanske till och med en och annan svordom.

Anonym sa...

Minutrar, sekundrar, särskrivning, vart i stället för var, dem i stället för de. Att jag bara orkar, men det gör jag och irriteras å det gruvligaste.

Monet sa...

Värst av dina egna irritationsmoment är faktiskt VitaePro med ”alla vilsedna”. Gäller för övrigt alla sk kosttillskott som inte har någon som helst betydelse för hälsan i i-länder som vårt. Ändå proppar folk i sig dyr morgonjuice och piller för mängder med pengar!

Monet sa...

Och, också, ska tilläggas, att om juicen består av grapefrukt eller man äter den rena frukten så riskerar man interaktioner med många av de vanligaste läkemedel de flesta av oss tar upp i åren. Okänt för de flesta men direkt farligt ibland!

Gunnel sa...

Anonym: Särskilt irriterad blir man om det är yrkesfolk som fuskar.

Gunnel sa...

Monet: Måste ändå vara många som lägger en massa pengar varje månad på detta onödiga kosttillskott.

Monet sa...

Ja, tyvärr. Antalet ”vilseledda” är enormt. Mycket beror det på den bristande svenska primärvården och att människor söker sig till alternativ vård.

Nahide sa...

Jag betraktar mig som en ganska lugn person som inte brusar upp för småsaker. Men dessa dagar med intensivt Tv-tittande med 5:ans alla reklampauser testas mina gränser alltmer. Den reklam som gör att mitt blod kokar över mest är COOP:s. Jag står inte ut med att de utmålar mig ("ägaren" - sic!) som en blandning av Elon Musk, Joakim von Anka och Wall-Enberg från Jönssonligan-filmerna; en girig råkapitalist med näsa för "affärer". Jag köper ju bara lite mjölk, bröd och korv då och då!
Det är nästan så att jag förlåter ICA för att de kallar mig "stammis"!

Gunnel sa...

Monet: Visst är det så.

Gunnel sa...

Nahide: Du lyckades med kommenterandet, tack för det. Skrattar när jag läser din kommentar om COOP, det är gott om reklam som gör en smått galen. Stammis har vi tvingats till att acceptera, men inte utan att irriteras.