söndag 8 januari 2023

De där hemligheterna


Helgerna är över och vi avslutade med ett hejdundrande kalas. Så mycket dunder var det väl  inte, men ett antal personer kom och firade mig som uppnått en vördnadsvärd ålder. Så hög att jag inte behöver betala när jag går till en vårdcentral. Tacksam att jag trots min ålder är fri från krämpor och mediciner. Men livet är ändligt, liemannen väntar.


Gammelfarmor enligt Levi 4 år.

Hörde på radio att de flesta av oss dör med hemligheter. En del vill överraska de överlevande med ett oväntat stort arv, medan andra vill att hemligheterna de bär på ska förbli hemliga. Man skäms för det man gjort. Det kan handla om att man förskingrat, haft väldigt förbjudna tankar, skadat någon illa eller varit otrogen. Hemligheten kan dessvärre bli offentlig om det visar sig att den avlidne hemlighållit att han har barn på annat håll. Då faller glorian och den efterlevande får leva med de ekonomiska och känslomässiga konsekvenserna.

Kan inte komma på att jag har några hemligheter som skulle chockera min familj. Jag har stulit äpplen, skvallrat, använt vita lögner, tyckt förfärligt illa om någon chef, men det är välkänt och kan knappast chockera.

Det enda verkligt straffbara är att jag en gång kört mot rött ljus. Men ingen var där, ingen såg och det är för länge sedan preskriberat.

 

12 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Grattis i efterskott!

Sitter här och funderar över om jag har några större hemligheter.
Kan inte komma på några.
Dåligt minne kanske kan vara en fördel ibland. ;)

Monica sa...

Grattis till din aktningsvärda ålder och grattis till din avsaknad av krämpor som du säger och grattis till lilla konstnären, kan bli stor😀.
Tänkte efter, nej har inga hemligheter.

Elisabet. sa...

Grattis till en Stenbock från en annan i samma stjärntecken! Och nej, inga hemligheter här heller .., tänk, vilken oro annars att veta att något kommer att uppenbaras när man är död och inte kan man förklara sig då heller!

Nahide sa...

Grattis! Önskar många, friska år framöver, så du får möjlighet att skaffa dig några små, spännande hemligheter.

Gunnel sa...

Walkaboutsweden: Tack! Dåligt minne kan vara en fördel.

Gunnel sa...

Monica: Tack! Tänk att man får börja om med att sätta barnteckningar på kylskåpet

Gunnel sa...

Elisabet: Då får jag säga Grattis till dig också. Stenbockar är ambitiösa, envisa och kontrollerande står det i Allas. Stämmer dåligt på mig.

Gunnel sa...

Nahide: Tack! Men hemligheternas tid är över. Om de ens varit några.

Annica sa...

Mitt grattis fick du igår men "grattisar" kan man väl aldrig få för många av. Så då säger jag grattis här på bloggen också. Må du ha många friska och trevliga år framför dig.
Angående det där med hemligheter så kan inte heller jag komma på någon hemlis jag tar med mig i döden. Och det känns ju bra att man inte lämnar de efterlevande i chocktillstånd. :)

organic-lizzi sa...

Gratulerer så mye på etterskudd:-) Hemligheter? Nei,tror ikke det er så mange av de her heller.
Fin kveld til deg fra Randi

Gunnel sa...

Annica: Många "grattisar" blev det. Tackar och niger. Men längst därinne vore det kanske lite roligt att chocka släkten, men kanske helst på ett positivt sätt.

Gunnel sa...

organic-lizzi: Tack Randi! Trevligt med en norsk kommentar.