onsdag 6 januari 2021

Vise män


Trettondagen firas till minne av tre vise män som uppvaktade spädbarnet Jesus med guld, rökelse och myrra. Det var fina dopgåvor och myrra värdesattes mycket högt på den tiden när uppvaktningen skedde.



En vis man har lämnat sitt jobb. Generaldirektören för MSB Dan Eliasson avgick innan han fick sparken. Det var naturligtvis klokt av honom, nu får han jobba i regeringskansliet med någon onödig utredning och dessutom behålla sin lön. Sedan finns det säkert något lämpligt län som behöver en landshövding. Framtiden är säkrad för den som ser om sitt hus.



Det var 2021 års första blogginlägg och mitt tolfte år som bloggare. Det är nästan imponerande.

 

4 kommentarer:

Anders sa...

Wikipedia: "Peters princip lanserades av Dr. Laurence J. Peter. Innebörden av Peters princip är att alla framgångsrika medarbetare i en hierarkisk struktur kommer att befordras till sin högsta kompetensnivå eftersom de har visat sig vara bra på det de gör. Efter detta kommer de att befordras till sin inkompetensnivå." Eliasson är väl, om någon, ett exempel på att det kan gå ännu mer fel.

Man kan ju undra över de tre vice männen. Vilka var de ordinarie?

Gunnel sa...

Anders: Har aldrig hört talas om Peters princip, men den är ju klockren. När de framgångsrika så småningom nått sin inkompetensnivå hamnar de på "elefantkyrkogården" och får behålla sin oförtjänt höga lön. Rena adelsprivilegierna enligt någon skribent.

Önskar att Trump vore en vice man och snabbt kunde ersättas av ordinarie.

Annica sa...

Att Trump inte har alla hästar hemma det visste man ju. Men de som röstade på honom som president visar ju att det är många som har hästar på rymmen. Mycket skrämmande. Och pajasen är så tokig att han inte ens tycks fatta att nu får hela världen bekräftat att han är en galning.
Dan Eliasson är en typisk svensk flopp. Ju mer sådana gör bort sig desto högre blir nästa befattning, och lön. Han borde ha fått gå utan ett öre i ersättning. Det är alltför många som befordrats till sin inkompetensnivå. Anders Sundström är en till. Och här i stan har vi t.ex. K Ö.

Gunnel sa...

Annica: Trump kommer att gå till historien som USA:s allra galnaste president. Vad var det som egentligen hände när han fick världens mäktigaste jobb? Det kommer att forskas och filmas och skrivas och han blir aldrig glömd. Han kommer själv aldrig att tillåta att man glömmer honom. Det blir intressant att se vad han tar sig för efter Vita Huset. Må Melania lämna honom. Jag unnar henne ett liv fritt från den karln.