onsdag 20 januari 2021

Min bror Lennart inspirerar


Bror min ringer och undrar om jag inte ska blogga om matchen. Men, undrar jag, är en i full tid oavgjord match något att blogga om. Knappast! Möjligen kan man skriva några ord om tabelläget, men då är det lätt att man förhäver sig och det ska man inte göra. Det straffar sig alltid, sa min mor.

Men grannstans gossar var duktiga på straffar och fick extrapoängen. Det ska Skellefteås hockeypojkar äras för och övertidssegern var mäkta populär hos mina släktingar och jag gläds naturligtvis med dem.



Luleå, liksom Piteå och Sundsvall fyller 400 år 2021. År 1621 upptäckte Gustav II Adolf att det bodde folk ovanför Dalälven och hedrade invånarna i dessa orter med stadsprivilegier.

Så i nådens år 2021 ska vi fira. Både stadens 400 år, att vaccinet krossat coronan och att vi får återse gamla och nya familjemedlemmar.

Fröjdas folk, snart är det fredag.

 

11 kommentarer:

Lennart sa...

Det är väl skönt när bloggerskan är ödmjuk och inte vill förstå att alla matcher avgörs. Någon måste vinna och det är det vi gläds åt. Bror inspirerar är ju ett namn, egentligen skulle jag nog ha hetat Olof enligt mor, men så blev det inte.
Vi får hoppas att de återstående 2 matcherna avgörs under ordinarie tid, men då finns det ju inget att blogga om. Tur att det finns städer som jubilerar.

Extra allt med mera sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders sa...

"Ti-hi" är ett kungligt citat som kanske kan användas i detta sammanhang. Sedan har jag svårt at förstå att du, bland de uppräknade jubilarerna, undviker att nämna att den anrika klubben Skellefteå AIK fyller 100 år 2021. Ett freudianskt förbiseende, förmodar jag?

Fredagsmys är okey, men först har vi ju onsdags- och torsdagsmyset att tänka på.

Gunnel sa...

Lennart: Jag har förtydligat rubriken. Tror att modern hade Sven-Olof som förslag men fadern tyckte inte om namnet Sven konstigt nog. Årets första barn i Norrbotten heter Sven så namnet kommer igen. Är det 2 matcher kvar? Ve och fasa så nervös jag blir.

Anders: Om jag hade vetat skulle jag förstås ha nämnt att klubben i ditt hjärta fyller 100. Det var okänt för mig. Definitivt värt en guldpuckbakelse.
Har just sett installationen av Biden som president. USA kan börja andas igen.

Anders sa...

Gunnel: I motsats till dig brukar jag stänga av dokusåpan USA ca 4 månader före ett val och börja bry mig igen när läget har "normaliserats". Det går mycket fortare att läsa DN då.

Gunnel sa...

Anders: Nu är läget normaliserat. Installationen var värdig och Trump var långt borta. En mycket gammal man blir president men trots åldern gick han stadigt och höll ett långt tal utan att titta i papper. En älskvärd kvinna är vice president. USA är på gång igen.

Annica sa...

Det ÄR fredag och oj vad jag fröjdas! ;) I övrigt är allt som vanligt.

Gunnel sa...

Annica: Nu är det lördag och jag fröjdas icke längre. Inga tidningar varken idag eller igår. Lyxproblem? Ja, jag vet!

Annica sa...

Inte lyxproblem! Snöproblem!
Nu räcker det med vitfluffet!

Anders sa...

Hjälp! Vi tar oss varken ut eller in. Karantänen fungerar bättre än någonsin tidigare.

Gunnel sa...

Annica: Det finns inget lagom när det gäller väder. Vi får bara gilla läget.

Anders: Håller med dig! Tur att vi har skidskytte att roa oss med.