onsdag 1 januari 2020

Löften kan svikas


Vad ska man ge för löften inför år 2020? Köpstopp, bloggstopp eller börja på gym och träna sin gamla kropp. Nej, ingetdera men efter gårdagen känner jag ett behov av att träna min hjärna som visade sig vara trög och inte riktigt fungera som jag önskat.


Vi hade en trevlig nyårskväll tillsammans med familjemedlemmar, åt mat och godis och tävlade i "Bezzerwizzer", ett spel där man ska svara på frågor för att  ta sig fram på spelplanen. Vi spelade i lag och vi (Nisse och jag) fick de svåraste frågorna. Det tyckte vi i alla fall, andra tyckte annorlunda. Inte kom vi på i vilken delstat Tallahasse låg och inte visste vi vem som spelade huvudrollen i någon okänd film.

2020 måste bli kunskapens år, ett löfte som borde hållas för alltid.

God fortsättning på det nya året!

4 kommentarer:

Anders sa...

Jag har ett gammalt TP, där svaren på underhållning är t ex Thor Modéen, Åke Söderblom och Towa Carson, och svaren på Natur/Vetenskap, Kultur/Litteratur, Geografi, Historia samt Sport/Fritid samtliga är från långt före Berlinmurens fall. Det spelet ska man använda när man har med ungdomar att göra!

Gunnel sa...

Anders: Vi har också gamla TP. Tänkte ta fram det och kolla frågorna. Märkte när vi spelade att olika generationer kan olika saker. Emma S och Amanda vann tack vare eminenta kunskaper i film och teve-serier. Det var ett roligt spel i alla fall.

Annica sa...

Varje år ger jag ett nyårslöfte: Att inte ge något nyårslöfte. D.v.s. jag både håller mitt löfte — och inte. ;)
God fortsättning på 2020!

Gunnel sa...

Annica: Vid varje nyår lovar jag att bli en bättre människa. Glömmer mitt löfte ganska snabbt och blir precis som vanligt igen. Det är ganska typiskt för nyårslöften, de kan lätt svikas.