onsdag 8 januari 2020

Kungen och jag


Elvis Presley föddes den 8 januari 1935 och skulle alltså fyllt 85 år idag. Han dog 1977 och blev bara 42 år gammal.

Elvis var min och många andra flickors favorit under 50- och 60-talen. Han hade en röst som gick direkt till hjärtat och som framkallade idolhysteri hos tjejerna.

För 45 år sedan, den 8 januari, gjorde jag en vacker tårta, där det med sirlig karamellfärg stod "Elvis och Gunnel 77 år." På dagens tårta står jag ensam för en högre siffra än den Elvis och jag hade tillsammans.


En krönikör i en tidning skrev att födelsedagar har en poäng till dess man är 25, resten är bara ett maratonlopp och det är ingen mening med att fylla år förrän man är 75. Då börjar födelsedagen bli en dag att visa upp sin distingerade och dyrköpta vishet, sin klokhet och sina erfarenheter av ett långt och händelserikt liv. Ju äldre man blir, desto mer att fira. 

Ha en vacker dag!

7 kommentarer:

Annica sa...

Ett stort och hjärtligt GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Som din nära vän sedan 1973 kan jag verkligen intyga att du var vis och distingerad redan för 47 år sedan. Vissa människor föds kloka. Du är en av dem.
Ha en jättefin dag, vännen! Kram!
PS. Din och Elvis tårta blev ett fyndigt räknegrubbel. :)

Nahide sa...

Handlar det om att fira klokhet och visdom, bör du firas årets alla dagar. Grattis på födelsedagen. HIP HIP HURRA!

Egentligen borde jag gratulera mig själv, för att haft turen att ha världens bästa svägerska.

Gunnel sa...

Annica och Nahide: Tack för gratulationer och fina ord som jag rodnande men stolt suger åt mig av.

Annica: Klart jag är glad när någon kallar mig klok, jag måste ha skickligt lyckats dölja både min naiva och korkade sida. Det sista kanske framträder allt tydligare i framtiden.

Nahide: Jag är ordförande i din fanclub för att du är den mest smarta och intelligenta person jag vet. Det är inget jag bara säger, jag menar det verkligen.

Anders sa...

Frun i huset rodnar fortfarande av berömmet. Tilläggas bör att hon också lagar en enormt god fisksoppa, är duktig på att äta och gärna ser att jag tar upp händerna ur byxfickorna och klappar henne ibland.

Gunnel sa...

Anders: Det var inte höga krav hon ställer på dig. Bara en klapp ibland och du får den läckraste fisksoppan. Du kanske rentav är lite bortskämd.

Anders sa...

I egenskap av yngsta barnet i syskonskaran är det faktiskt min uppgift att bli lite bortskämd. Jag tar mina åligganden på fullt allvar!

Gunnel sa...

Anders: Det har du klarat bra!