söndag 8 september 2019

Kultur och kalas


Kulturnatten är ett trevligt arrangemang som pågått i Luleå i 13 år. Lokala artister, sångare och dansare uppträder gratis överallt där man kan uppträda. Skulle man boka "riktiga" artister i den mängd som uppträder under kulturnatten, skulle det kosta uppemot 3 miljoner.

Blå man

Vi lyssnade till vacker sång i Luleås gamla fina postlokal, numera Vetenskapens hus. Vi tittade på konstig konst, blev hungriga och åt en laxsallad. Här borde jag givetvis haft ett foto på maten. Jag har bloggat i snart 10 år och ännu inte fotat mat. Det är nästan lite efterblivet.

Lasse och Levi

Avslutade lördagen med att gratta sonen Lasse som fyllde 53 och som under det senaste året blivit dubbelmorfar. Fattar inte att min yngste son kan vara så gammal när jag själv bara är lite över 57.


Mitt träd, liksom jag själv, överlevde den här sommaren och både trädet och jag hoppas på ännu många vackra somrar med härliga solnedgångar och ljuvlig värme.

4 kommentarer:

Annica sa...

Har för mig att Levis mamma med kompis uppträdde med en liten dansshow på Kulturnatten för länge sedan. Kan det ha varit första året 2006?
Blå män i all ära men jag föredrar riktiga karlar som Lasse och Levi. Vilka charmknuttar!

Gunnel sa...

Annica: Det var kanske första året flickorna uppträdde. Eller möjligen året därpå. Det var fruktansvärt kallt den gången minns jag.

Det fanns även en rosa man att beskåda plus en henom med 4 bröst, armmuskler och ett barnansikte. Vägar inte sätta det på bloggen, det var bara hemskt. De riktiga äkta charmknuttarna är att föredra.

Anders sa...

Hur stor var den blå? Nästa gång får du ställa en tändsticksask bredvid så läsaren kan få referenspunkter att förhålla sig till. Material?

Bertil Vallien har gjort en serie med blå män, men detta var ju något helt annat.

Gunnel sa...

Anders: Utställningen heter Male hysteria av Ola Åstrnd och blå mannen är i fullstorlek och gjord i gips eller papier maché skulle jag tro. Där hängde även ett antal vita jättestora herrskjortor. Konstnären själv påstår att han vill ha bort förljugenhet och vill undersöka de mörka sidorna av det mänskliga psyket.