torsdag 12 september 2019

Världen styrs av snygga mänNej, rubriken är felaktig. Faktum är att världen styrs av stygga män. De här maktfullkomliga männen har kalufsen att tacka för sin framgång. Vad annars skulle det kunna vara?

Guerdes 

Utseende är viktigt i storpolitiken. Åtminstone när det gäller maktmännens damer. Frankrikes president Macron kritiserade Brasiliens president Bolsonaro i samband med bränderna i Amazonas. Det skulle han inte ha gjort ty då härsknade Bolsonaro 64 till och talade med bister ton:

Du, Macron, du är bara avundsjuk för att jag har en så vacker fru. Hon är 37 år och din gamla 66-åriga skata är inte ett dugg snygg."

Han fick stöd av sin justitieminister Guerdes 70, som plussade på förolämpningen med:

"Bolsonaro har sagt så, och det är sanningen. Den kvinnan är verkligen ful."

Rubriken till bloggen ska naturligtvis vara: Världen styrs av galna män.

Avslutar med två egna bilder av vackra solnedgångar. Bilderna av maktens män är från Wikipedia.Hej då!

3 kommentarer:

Anders sa...

”Om du visste min son med hur lite visdom världen styres…”
Skrev rikskanslern Axel Oxenstierna till sin son i början av 1600-talet. Gäller väl lika mycket nu som då? Om inte mer?

Annica sa...

Man måste tycka synd om världen. Den har det inte lätt som styrs av så många infantila och impulsiva knäppgökar som skulle passa bättre i en sandlåda med hink och spade än som presidenter med makt och vapen. Farliga typer.
Axel Oxenstierna visste vad han talade om. Redan då.

Gunnel sa...

Anders: Axel Oxenstiernas visdomsord gäller än idag. De som styr världen just nu har antagligen utbildats under många år men visst måste de ha missat en hel del lektioner.

Annica: Det är verkligt illa ställt när man börjar betygsätta fruar. Tala om argument på sandlådenivå. Däremot var Frankrikes talesman vuxen och ansåg att man inte hanterar internationella relationer genom att tävla i förolämpningar.