onsdag 31 maj 2017

Min bank, min bank


Nordea, min kära gamla bank, vad har hänt? Vi som jobbade i Posten hade ju ett förhållande med banken under många år. PK-banken, som den hette då, var vår bank, en "puss- och kram-bank" som tillsammans med Posten gav ut två kramdjur, en gul och en blå figur som omfamnade varann. Det var kärlek.Idag hotar Nordea med att flytta huvudkontoret från Sverige. Det kan bli för dyrt att stanna kvar anser styrelsen med koncernchef Caspar von Koskull i spetsen. Finansministern pratar om höjda bankavgifter och det gillar inte Nordea alls. Nej, usch och fy! Staten ska inte komma och begära extra slantar från banken, staten ska bara hjälpa till när det går åt helvete för banken. Så är det bara!Så till någonting helt annat. De här akvarellerna och några till finns att beskåda på Lindbergs konst & ramar. Läckert arbete av Joakim Karkea som blev känd och uppskattad genom ett konstprogram på TV.

Godkväll!

4 kommentarer:

Anders sa...

Jag har ett exemplar av det bleknade bankparet som kramas. Vann det 197? på en konferens i Kiruna. Kan förmodligen inte lägga in en bild på paret i din blogg, men skickar en bild till dig så småningom, när jag lärt mig hur man gör.

Gunnel sa...

Anders: Bra, mitt blå-gula kramdjur finns inte längre. Jag vet att det finns ett exemplar hemma hos dig och ser fram emot att få det på bild.

Annica sa...

Nu upptäcker jag plötsligt att kommentaren jag skulle sätta in här i förrgår kväll tydligen bara blev en tanke. Så det blir på gamla da´r.
Aha, det var Puss (och) Kram som PK stod för. Det hade jag ingen aaaning om.

Gunnel sa...

Annica: Den rätta betydelsen av PK bör vara puss- och kram. PK som i politiskt korrekt är ett senare påfund. I min nästa blogg kommer du att få se en bild av kramdjuren. Bror min har skickat en bild av sitt exemplar.