fredag 5 maj 2017

För mycket hockey


Det är en fantastiskt fin dag. Solen skiner, det är 18 plusgrader och jag njuter enormt där jag vandrar gatan fram förbi Circle K och Stadsparken. Det är den första sköna dagen efter en längre period av allsköns gråväder med tillhörande blåst.

På stan är det fullt med folk på uteserveringarna, täckjackorna har fått ledigt och allra mest avklädda är de unga män som spritt språngande nakna kastar sig i öppen vak i Norra hamn.Kommer hem, sätter vita rosor i vas, lagar middag och sätter mig för att äta, men då är friden slut.


Det är hockey på TV.  Det är Wikegård, kortsarg, utvisning, ryssar och Gud vet allt. Det är Landeskog och Linus, det är Dragonov och jobba, jobba, jobba. Ord flyger ur munnar och det tar aldrig slut.

Jag gillar när det går bra för mitt hockeylag men det borde vara en mänsklig rättighet att slippa hockey i maj. Det är en vintersport som ska avnjutas under den kalla årstiden. Nu är jag riktig less och det är säkert du också. Eller hur?

Trevlig fredag!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Jaaa...
Men vilken dag idag.Tyvärr lär det bli kallt igen.
Ha en trevlig helg!

Gunnel sa...

Yvonne: Trevlig helg till dig också. Gårdagen var verkligen njutbar. Betydligt kallare idag. Hoppas att värmen återkommer snabbt! Vi behöver den.

Anders sa...

Jag är också ganska less på hockeyn, som numera mest går ut på att spelarna står i hörnen och knuffas och ger varann hjärnskakningar.

Annica sa...

Sporten. Breder ut sig. Som vanligt. Flyttar/kör över övriga program både i radio och TV. Som vanligt. Sporten är viktigast. Som vanligt. Vi icke sportintresserade får finna oss. Som vanligt.
Trevlig ishockeyhelg!

Gunnel sa...

Anders: Stackars spelare och deras huvuden. Önskar att de vore mer rädda om varandra. Det finns ju ett liv efter hockeyn då de kan behöva friska skallar.

Annica: Såg på Aftonbladet att en herr Nyström var jättesur för att kvällens match går i 12:an i stället för 4:an. Han var djupt besviken, det var inte bra för hockeyintresset. Men som tur är finns det många kanaler att välja på numera, speciellt för de som själva bestämmer över fjärrkontrollen.