onsdag 8 oktober 2014

Shoppa loss


När vi var unga och nygifta handlade vi på Konsum. I januari varje år räknade vi samman våra kassakvitton, fick fram en slutsumma och på den fick vi 3% rabatt. Det var ett bra och välkommet tillskott.

Det var då!

I dagarna annonserar Konsum eller Coop om sitt nya rabattsystem. På två helsidor i svensk dagspress berättar de om sin nya poängshop. "Shoppa loss, gott folk, här kan du byta poäng mot varor. Vad får ditt hjärta att klappa?" Frågan ställs i annonsen.

Klappar hjärtat för den ekologiska kladdkakan man kan få alldeles gratis när man handlat för 2.000 kronor eller för biobiljetten på SF när man samlat ihop 10.000 poäng eller för presentkortet på Fritidsresor, värde 2.000 kronor, när man fått ihop 200.000 poäng?

Möjligheterna är oändliga och annonskampanjen som garanterat kostar många, många miljoner kanske lönar sig, för visst dras vi till en affär som belönar kunden med en ekologisk kladdkaka.

Hej!

4 kommentarer:

Anders sa...

Det är ju en bedrövelse att se Konsums förfall. "Shoppa loss" vänder sig i a f inte till mig. Och kladdkaka - nej då vill jag hellre ha ärtsoppa och varm punsch.

Det har gått så långt att jag börjat handla på Maxi, för där får panschisarna 5% på tisdagarna (man vill inte att de ska synas så mycket bland vanligt hederligt folk med jobbskatteavdrag = de som har råd att handla till fullpris på fredagar).

Gunnel sa...

Anders: Skulle gärna vilja veta vad kampanjen kostar och hur man kommit fram till detta sammelsurium.

På ICA Kvantum där jag handlar får man en rabattkupong på 25 kronor när man handlat för 2.500. Dessutom tisdagsrabatt 25 kronor om man handlar för minst 250:-

Trevligt att handla just på tisdagar, man träffar så många rabattvänner.

Annica sa...

Vad har hänt med Coop/Konsum? Tramsigare än så här kan de knappast bli. Inte dyrare heller. Man borde byta ut både den ansvarige inom kooperationen och reklambyrån. Omedelbums!

Gunnel sa...

Annica: Det gäller att synas och där har de lyckats. Om sen kunderna imponeras av deras poängsystem är en helt annan sak.

Själv handlar jag på ICA för att det är närmast men har inget emot Coop även om jag tycker att deras annonsering är förvirrande och dyr.