måndag 27 oktober 2014

Kvinnor, bara kvinnorKvinnor tar makten i politiken står det i DN. Sveriges fem största kommuner styrs av damer och i övriga Europa är det samma tendens. En del länder har till och med kvinnliga statsministrar.

Vad beror den kvinnliga anstormningen på?


Här kommer en förklaring från en spansk politiker. Denne man kunde inte göra sig själv rättvisa när han debatterade med en kvinnlig politiker. Så här uttryckte han sig efteråt enligt DN:

"En debatt mellan en man och en kvinna är komplicerad. Om du som man missbrukar din intellektuella överlägsenhet, framstår du som en manschauvinist som hoppar på en försvarslös kvinna."


Kvinnorna styr alltså inte på egen duglighet utan därför att intellektuella män inte vågar visa sin överlägsenhet och därför blir undanskuffade. Stackars karlar tänker man. Speciellt de intellektuella inom Centern som gett plats till försvarslösa Annie Lööf.

Undanskuffad blev dock inte den spanske politikern. Han har denna vecka godkänts som EU-kommissionär och är nog ganska nöjd med att det finns få kvinnliga kommissionärer. Han behöver inte längre dölja sin överlägsna kapacitet.

Trevlig ny vecka!

5 kommentarer:

Annica sa...

Aha, det är så där hjärnbefriad en man måste vara för att bli godkänd som EU-kommissionär... Bedrövligt.

Yvonne sa...

Haha,den där mannen är det nog ingen som gillar.Så urbota dumt!!

Gunnel sa...

Annica: Han har bett om ursäkt för att han sårat med sina ord, inte för att han helt enkelt hade fel. Han har pudlat!

Yvonne: Han har blivit EU-kommissionär för klimat- och energifrågor så han är nog populär i vissa kretsar. Troligen inte bland damerna.

Anders sa...

Det verkar finnas talibaner lite var som helst nu för tiden.

Gunnel sa...

Anders: Miguel Arias Canete som vår man heter blev utfrågad om sina intressen i oljeaffärer och om sin kvinnosyn när han skulle väljas till EU-kommissionär. Han dög till jobbet, man är inte så noga numera.