måndag 13 oktober 2014

Ett konstigt folk

"Lyckliga Lotta" trivs på loftgången

Jag läste nyligen i en tidning att vi svenskar är ett konstigt folk i jämförelse med andra länders invånare.

Det ligger kanske lite sanning i artikeln tänker jag när jag lyssnar på "Ring P1."

En dam ringer in och har bekymmer med de offentliga toaletterna. "Om jag har en penis, men känner mig som en kvinna, vilken toalett ska jag då välja?"

En annan inringare är djurvän av allra ädlaste slag: "Det är en skam att vi svenskar som vill värna djuren är så elaka mot råttorna. De har samma värde som andra djur. Råttorna bör få ett eget reservat och det skulle ge nya arbetstillfällen."

Ja, vi är ett konstigt folk, men tydligen väldigt omtänksamma och snälla mot både människor och djur.

Oktoberbild.

Trevlig vecka!

11 kommentarer:

Annica sa...

Världen är galen!!! Joodå, jag vet att jag sagt det förr, men det är ett ständigt aktuellt konstaterande.

Gunnel sa...

Annica: Tur att det finns goda människor. Själv "hurves" jag när ser råttor, spindlar, ormar och andra kräldjur även om det bara är på teve.

Anders sa...

I P2 spelar man klassisk musik på morgnarna fram till 13.00. Rekommenderas. Lyssnar man på den kanalen slipper man reta upp sig på (alt skratta åt) konstigt folk. När man börjar spela klassisk musik på morgnarna vet jag däremot inte, för då sover jag det goda samvetets sömn.

Gunnel sa...

Anders: Ring P1 är ett intressant program som både retar och roar. Men vi skulle kunna variera oss du och jag. Jag lyssnar på P2 en morgon och du på P1. Eftersom Ring P1 går redan 09.30 måste du ställa väckarklockan. Det är nyttigt att variera sig, det håller hjärnan i trim har jag hört sägas.

Anders sa...

Gunnel: Tack för ditt onekligen generösa erbjudande, men mitt känsliga blodtryck klarar nuförtiden inte av att höra konstigt folk på morgnarna, Jag får nog hålla mig till min Mozart.

Gunnel sa...

Nu har jag ägnat morgonen åt P2. Lite sömnigt, passar bäst när man blundar och sitter i gungstol. Man måste vara aktiv lyssnare och det klarar jag inte riktigt av. Men det var inte farligt att prova, Anders.

Peter sa...

Mozart torde väl kunna passa in på beskrivningen av en konstig person eller åtminstone onormal.

Anders sa...

Peter: Mozart hade i alla fall vett att inte ringa till P1.

Gunnel: Man behöver inte vara aktiv lyssnare hela tiden, bara när det är något bra som spelas. Till t ex Bingen och Pärt brukar jag blunda med öronen.

Gunnel sa...

Peter och Anders: Mozart spelades faktiskt på morgonen. Dock icke någon av hans "hits."

Bingen och Pärt lyssnar jag inte heller till, visste inte ens att de fanns.

Peter sa...

Bingen är väl där man borde tillbringa mer tid. Att lyssna på Pärt är kanske inte värt. Tänk att likt Mozart har jag aldrig ringt P1 och torde heller aldrig göra det.

Gunnel sa...

Peter: Om du visste så många experter på hur skolan ska skötas som ringer till P1. Där finns de självutnämnda experterna.