torsdag 23 oktober 2014

Fem år av tyckande


Jag har glömt att fira min blogg som fyllde fem år för några veckor sedan. Den 4 oktober 2009 började jag blogga och skrev energiskt nästan varje dag. Energin har med åren ebbat ut och numera blir det en eller två gånger per vecka.


En del bloggar jag följt har lagts ner och tystnat. Det kommer min också att göra så småningom, men inte än. Det är fortfarande roligt att få sätta sina tankar, åsikter och dumheter på pränt.


Men trots att jag är en kvinna i mer än mogen ålder, som borde kunna stå för mina åsikter, undviker jag vissa ämnen i min blogg. Det kan också bero på att jag likt pastor Jansson inte har några bestämda åsikter om någonting utan försöker vara klok och nyanserad och se saker från flera håll.

Där fick jag till det! Klok och nyanserad, det är precis vad jag är, men om någon har en annan åsikt, så accepterar jag den tveklöst. 

Hej!

10 kommentarer:

Lennart sa...

klokt och nyanserat skrivet !

Gunnel sa...

Tack, broder!

Yvonne sa...

Är det 5 år sedan jag var till dig på Järvstigen?Hu så fort det går.
Som du säkert har märkt har jag blivit slö vad gäller min blogg.
Jag tror inte att det är många som är in och läser den heller.
Får väl se om jag blir duktigare under vintern.
Det är alltid kul att läsa din och följa dina kloka tankar.

Gunnel sa...

Yvonne: Ja, det är 5 år sedan du hjälpte mig att starta bloggen. Då hade du haft din blogg ganska länge. Jag har nog märkt att du inte skriver så ofta numera, men vem vet du kanske kommer igång igen om du tycker det är kul. Eller också är det som med så mycket annat, var sak har sin tid.

Anders sa...

Om man läser dina slutrader så blir konsekvensen alltså den att om man frågar dig om vad du tycker om en sak så svarar du: "Jag tycker som du, vad tycker du?" Mja, känner inte riktigt igen Gunnel i detta...

Gunnel sa...

Anders: Det är givet att man kan uppfatta meningen som du beskriver, men jag menar naturligtvis att du får protestera mot att jag tycker mig vara en klok och nyanserad person.

Men det tror jag inte att du vågar.

Annica sa...

Grattis till både femåringen och dess grundare. Förhoppningsvis kommer ni båda att följas åt och glädja oss läsare i många år till. Denna värld skriker ju efter nyanserade människor med klokskap och goda tankar. Så fortsätt med tyckandet - för världens och allas vår skull!
Min blogg fyller visst fem i november. :)

Gunnel sa...

Annica: Då är det snart dags för dig att fira din blogg. Glöm inte det! Allt som går att fira i november ska firas. Utanför fönstret är det mörkt, blåsigt och regnigt. Vi gjorde ett hastigt besök på Kvantum och vi borde haft stövlar med broddar.


Minns du den ljuva sommaren när det var nästan 30 grader plus. Vad jag saknar den.

Helena Högberg sa...

Grattis till 5 års bloggande!Visst är det många som har låtit sin blogg gå i ide. De instagrammar istället har jag hört. Jag har gett mig sjutton på att jag ska inte börja med instagram för jag sitter alldeles för mycket vid datorn redan. man är väl snart "mossig" om man bloggar, men det gör mig inget :)

Gunnel sa...

Helena: Jag har ett Instagramkonto men min vänlista är liten och jag skickar sällan något. Tycker inte att det kan ersätta bloggen. Det är bara en bild med kort förklaring om vad bilden föreställer.

Även om en del tappar lusten att blogga så hoppas jag att det kommer flera nya skrivare. Jag brukar rekommendera vänner att skaffa egen blogg där man kan visa bilder eller tycka till på ett sätt som man annars inte har möjlighet till.

Din blogg följer jag alltid. Du är så skicklig i allt du tar dig för, det är ett nöje att se vad du åstadkommer.