söndag 28 september 2014

Ett hjärta kan gå i tusen bitar.

Foto: Nisse L


Idag gick vi ut i naturen för att fotografera höstfärger. Men rönnarna är ännu ganska gröna och björkarna enbart gula så vi hoppas på bättre tur nästa helg.


Ikväll har jag sett filmen "Tusen bitar" som handlar om personen Björn Afzelius. Han har alltid varit något av en musikalisk idol för mig. Jag köpte alla hans skivor och gav tyvärr bort de flesta när vi flyttade. Ånger!

Filmen rekommenderas varmt till alla som liksom jag älskar hans musik. Han var en speciell personlighet, ständigt med en cigarett i mungipan och svår att komma in på livet enligt de som kände honom. Mycket av hans musik spelas i filmen och den är mycket sevärd. Slutet av filmen där hans döttrar talar om sin far är gripande och därför bör man medtaga näsduk.

Det blev ännu en vecka där jag recenserar film.

Ha det!8 kommentarer:

Yvonne sa...

Min idol år han också.Spelar honom på Spotify ofta.Vill se filmen!

Anders sa...

Jag har inte sett filmen, men mina Afseliusfavoriter är "En natt i Santiago" och "Gatorna i Morristown" om jag minns rätt.

Gunnel sa...

Yvonne: Gå och se filmen om du möjlighet innan din semester.

Anders: Jag har gett bort säkert 10 LP eftersom jag numera inte har någon möjlighet att spela dem. Synd! Men vi får nyttja Spotify!

Annica sa...

Björn var bra, du skulle ha behållit honom. Och om jag minns rätt så sa du bara för någon dag sedan att du inte ångrade en enda sak du gett bort när ni flyttade. Jag förstod väl att det inte kunde vara så. ;)

Mina LP-skivor med Björn Afzelius finns fortfarande kvar så du kan få lyssna på Björn här hos mig. Undrar om min skivspelare funkar, det är ju så länge sedan jag använde den.

Gunnel sa...

Annica: Jag hade ingen plats för skivspelaren, det var därför ´jag gav bort mina LP.

Just nu är mitt stora bekymmer att den stationära datorn pajat och jag är inte vän med "Lappetoppen."
14 dar tar reparationen. Bla!

Annica sa...

Det har blivit för mycket Candy Crush. Det resulterade i Computer Crush.

Gunnel sa...

Annica: Kan det vara så illa.

Annica sa...

Jo, eller snarare Computer Crash.