lördag 15 juni 2013

Nu går skam på torra land


I början av förra veckan ringde en försäljare av Honda bilförsäkring till min man och försökte övertyga honom om att en försäkring av bilen i Folksam var det enda rätta för oss, eftersom vi redan hade flera försäkringar där.

Min äkta hälft lyssnade snällt och bad sedan försäljaren återkomma närmare årsskiftet när vår egen bilförsäkring i ett annat bolag går ut. Innan min hälft skulle bestämma sig, ville han kolla upp vilken försäkring som var billigast och vad de respektive försäkringarna innehöll, vilket han också meddelade den uppringande försäljaren.


Döm om vår ilska och förvåning när vi i torsdags fick ett brev från Honda bilförsäkring i Folksam där det står som följer:

"Vi vill tacka för det förtroende du visar oss genom att försäkra din bil i Folksam. -------------Försäkringen börjar gälla den 22 januari 2014. Vi kommer att skicka försäkringshandlingarna till dig i god tid."

Försäljaren har alltså på egen hand beslutat att vi ska ha deras försäkring. Istället känns det just nu som vi skulle vilja flytta alla våra försäkringar från Folksam. Sådana metoder trodde jag hörde hemma hos mera obskyra företag.

Sista ordet är inte sagt!

Godkväll!

8 kommentarer:

Annica sa...

Detta är så fräckt att man baxnar. Hade det hänt mig skulle jag ta kontakt med Konsument Luleå för att höra vad man säger där. Sedan skulle jag göra slut med försäkringsbolaget i fråga. Helt, fullt och för gott. Vilka metoder! Fy, tvi, usch!

Gunnel sa...

Annica: Så himla dumt, eftersom min gubbe är väldigt positiv till Folksam hade han nog valt dem om det visat sig vara bra.

Yvonne sa...

Nej vet du vad!Jag jämför försäkringarna kontennuerligt,och Folksam är INTE bäst i alla lägen.Just nu har jag Moderna trygghetsförsäkringar.En extra assistansförs.har jag på Folksam genom OKQ8.
Otroligt fult gjort mot er.

Lennart sa...

Kollade förs. genom compricer. Omedelbart ringde en trevlig man och ett norskt bolag var 2000 kr billigare per år på bil och villa.
Fick sen en räkning på 108 kr för förs. på en bil som jag bytt bort.
Ringde och de medgav att de gjort fel, men att tjorva med sådant gör mej vansinnig.

Gunnel sa...

Yvonne: Dessa försäkringar är en ren djungel och ibland svårt att jämföra eftersom de oftast är lite olika.

Men visst var det fult gjort och det väntade jag mig inte av ett välkänt bolag.

Lennart: Vi kollade också genom compricer, men det var få bolag som jämfördes.

Att tjorva med det här gör också mig vansinnig.

Liie sa...

Men va är det sant, helt galet att man kan göra så! Usch vad obehagligt..

Anders sa...

Enligt min högst personlige försäkringsman finns det folk som har så dålig koll att de har sina bilar försäkrade i flera bolag samtidigt.

Gunnel sa...

Det är så otroligt oväntat, men det var väl en säljare som ville visa vad han kan.

Själv har jag dålig koll på försäkringar men bilen är bara försäkrad i en.