onsdag 19 juni 2013

En spelberoendes bekännelse

Min kryddodling.

Livet förändras. När min mormor blev pensionär satt hon framför vedspisen och stickade sockar, när mamma blev pensionär satt hon framför teven och stickade sockar och nu när jag är pensionär sitter jag framför datorn och köper mina sockar på närmaste varuhus.Jag har blivit spelberoende. Började spela några av alla dessa spel som finns på facebook och blev fast. Här sitter jag någon timme varje dag och klickar för att komma till nya nivåer. På nätet finns också GeoGuesser, där man klickar sig fram runt vår värld och försöker komma fram till var man är någonstans. Man kan tävla med sig själv eller med andra om att få den allra bästa poängen. Just nu ligger jag sist, men är man jumbo kan man bara bli bättre.

GeoGuesser rekommenderas varmt. Man får se både vackra och fula platser på vår jord och det är alldeles gratis.

12 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag blev både glad och oerhört förvånad när jag fick se att du spelar spelen,som jag spelar.Vi måste väl få ha lite tidsfördriv!Jag kopplar verkligen av när jag sätter mig vid Papa pea t.ex.
Good luck!

Gunnel sa...

Yvonne: Här spelas det. Jag har mest hållit på med Farm Heroes Saga men har just nu fastnat. Tycker det är jätteroligt. Många av Pensionatets damer spelar också.

Anders sa...

På GeoGeussr (som det stavas av oss Messerschmittar) är mitt rekord 19362. Hade tur med synliga vägskyltar (och kunde googla på dem).

Gunnel sa...

Anders: Mitt rekord är endast 11.800. Stavar fel gör jag aldrig, det är tangenterna på datorn som inte alltid lyder mig.

Anders sa...

Guessr... Vem är felfri?

Gunnel sa...

Anders: Men nog är vi väldigt nära.

Annica sa...

GeoGuessr är det enda spel som jag fastnat för. Jag "strålar ner" mig själv runt om i världen och njuter av resmålen. Ibland blir det lite för mycket av ödsliga, röd-dammiga vägar i Australien och/eller Sydafrika, men annars är de flesta platserna mycket sevärda. Dessutom förbättrar man sina geografikunskaper.


Mitt personbästa - hittills! är 17077 poäng. Men jag jobbar på att slå Anders. Tyvärr inte säkert att jag lyckas. :-(

Gunnel sa...

Annica: Ni är duktiga GeoGuessrare, jag blir nästan knäckt. Tycker att det är för mycket dammiga vägar utan skyltar när jag tävlar.

Annica sa...

Glad midsommar!
(Kan passa på att meddela att jag nu är uppe i 18321 poäng på GeoGuessr.)

Gunnel sa...

Annica: Kämpa på! Snart slår du bror och svägerska och snart slår jag er allihop.

Glad Midsommar!

Peter sa...

Ni borde sticka sockor istället. Tänk på alla som fryser om fötterna

Gunnel sa...

Peter: Ingen vill ha mina hemstickade sockar, har jag förstått!