torsdag 7 februari 2013

Stressfri tillvaro


Förra veckan, tandläkaren! Denna morgon, tandhygienisten! Tid 07.00! Det är en okristlig tid för den som är van vid lugna morgnar.

Vad jag beundrar alla slavar som stiger upp i tidig timma för att ge sitt strå till stacken för samhället och för sin egen försörjning. Nåja, beundrar var väl att ta i, men nog har vi det bra, vi som jobbat klart och är våra egna chefer och bestämmer över vår egen tid.

Herr Hermelin i vinterskrud.

Hos hygienisten är jag första patient för dagen. Hon plågar mig, skrapar och gnider, jag blöder och kvider och sen är det hela över, jag betalar 1000 kronor och kan återvända hem till min behagliga lättjetillvaro och skriva dagens klagovisa.

Hej!

7 kommentarer:

Annica sa...

För det första: Vilken fin vinterbild!
För det andra: Klockan sju på morgonen är alldeles för tidigt att plågas av tandhygienister och andra män/kvinnor i trista men behövliga yrken. Inför möten med dessa yrkesgrupper krävs först att man får smyga igång dagen på ett långvarigt och njutningsfullt sätt.

Anders sa...

Den som kräver att andra människor ska inställa sig 07:00 på morgonen kan ju inte anses leva ett fullvärdigt liv. Sadism, kallas det i mina kretsar (hos mig och min fru).

När jag får liknande kallelser från tandvården eller mammografin brukar jag vördsamt be dem dra åt h-e genom att be om att få en ny tid på onsdag eller torsdag eftermiddag i stället.

Gunnel sa...

Annica: Jag vill gärna ha en morgontid men inte fullt så tidig. Men skönt att ha det gjort och sen ha hela dagen kvar.

Anders: Sadistiskt är att börja jobba varje dag kl 07.00.

Få du ofta kallelse från mammografin?

Anders sa...

Det är lätt hänt. F ö är jag imponerad över att du har både en personlig bankman och en personlig tandman.

Gunnel sa...

Anders: Du har väl märkt att jag också är imponerad.

Yvonne sa...

Å fy tusan!Det skulle inte vara jag det.Vill sova lääänge på morgonen.Jag har inte varit till "tandis"på länge,dom har nog glömt bort mig.
Jag fick tom eftermiddagstid på mammografin,vilken tur,hehe!

Gunnel sa...

Yvonne: Tandis måste ha mycket att göra nu, jag fick vänta jättelänge innan jag blev kallad.

Jag vill ha förmiddagstid men inte fullt så mycket förmiddag.