tisdag 5 februari 2013

Min bankman

Här går min äkte Personlige Bankman.

I maj förra året fick jag ett trevligt brev från min personlige bankman. Det gjorde mig förvånad, då jag inte hade den blekaste aning om att jag hade en sådan. Jag hade inte hört talas om honom, kände överhuvudtaget inte till hans existens. Personlig bankman är väl något för den rike eller den som har stora skulder. Jag är vaken rik eller skuldsatt.Nu har han kontaktat mig igen. Här är hans vänliga brev något förkortat:

"Nu är det dags för mig att anta nya utmaningar och jag kommer därför att gå vidare till annan roll som kundvärd. Jag vill passa på att tacka dig för den tid och det förtroende du gett mig som din Personliga Bankman.

Vi återkommer till dig för att presentera min ersättare osv................"

Pelle P
Din Personliga Bankman.


Pelle behöver inte tacka. Han har varken lånat min tid eller mitt förtroende. Han har inte stört mig överhuvudtaget. Jag kan bara önska Pelle all lycka i hans nya värv som kundvärd. Jag kanske till och med någon dag framöver går till min bank och ber att få titta på honom, den okände som sett till att jag stolt kan berätta att jag har en alldeles egen Personlig Bankman.

Hej!

11 kommentarer:

Lennart sa...

Du har nog ändå lite pengar undanstoppade eftersom banken förföljer dej med personlig bankman m.m. Jag unnar dig att vara lite rik.
Jag har fått mejl från en postkvinna i Sthlm som medd. att mina klagomål lämnats till mitt lokala postkontor. Meddelandet hade ärendenummer och uppföljning utlovades. Kul att se vart mitt lokala postkontor finns.

Anders sa...

Är du säker på att det inte stod "Personlig Pankman"? Banken är kanske medveten om att hondan blev dyr?

Gunnel sa...

Lennart: Här döljs inga rikedomar, tyvärr, men vi mår bra ändå.

Postkontoret måste vara den lokal där du hämtar ut dina paket från Ellos.

Anders: Det är min Personlige Pankman som går med ryggen mot kameran på vinterbilden. Men han äger en nästan ny Honda.

Annica sa...

Personlig bankman, jo, jag tackar, jag! Någon sådan har jag aldrig haft. Och kommer heller aldrig att få. Varken skulder eller tillgångar är tillräckligt stora.

Mannen som vandrar i det vackra vinterlandskapet är din Personlige Tankman. D.v.s. han som i alla år sett till att Hampus, Hilda och de andra kunnat rulla.

Gunnel sa...

Annica: Kärt barn har många namn och alla passar in på den vandrande mannen. Bankman, pankman och tankman. Själv har jag haft körkort i evighet och aldrig tankat en bil. Vi sitter fast i våra roller, vilket är ganska så dumt.

Annica sa...

Tanka är jättelätt - det svåra är att betala! Om du tankar så betalar maken. Det är väl en rättvis fördelning av arbetsuppgifterna. Synd om honom att han hela tiden ska göra båda.

Gunnel sa...

Annica: Den som äger en bil, tankar den naturligtvis själv och betalar vad det kostar. Det är inte ett dugg synd om maken.

Anders sa...

Är ni så moderna att ni äktenskapsförord?

Gunnel sa...

Anders: Nej, men bilen är hans enskilda egendom, som han själv betalat. Möjligen måste jag betala biljett varje gång jag åker med.

Gunilla sa...

Jag har ingen PBM men jag vet vem du pratar om Gunnel. Man kan undra "Vad i helvete har dom för sig in i banken efter tre", fast nu är det före 11.30 och efter 15.30.

Gunnel sa...

Gunilla: Jsg har ingen aning om vem den Personlige är. Han har aldrig hört av sig och det är jag lika glad för.

Många postisar har ju jobbat på banken efter posttiden. Hör du till dem?