måndag 4 juli 2011

Mera konversation


Här följer ytterligare några konversationsämnen från boken "Frågor utan svar", där man uppriktigt och ärligt ska svara på frågorna.

1. När du berättar en historia - överdriver du ofta och broderar ut den? I så fall, varför?
2. Om en vän alltid kommer för sent, skulle du bli arg eller bara låta det ske? Kan man alltid lita på att du kommer i tid?
3. Om dina vänner och bekanta vore beredda att ärligt och utan omskrivningar berätta för dig vad de egentligen tycker om dig - skulle du vilja att de gjorde det?
4. När du är på en biltur med din gode vän, kör han för fort och skadar allvarligt en cyklist. Är du beredd att begå mened för hans skull och säga att din vän körde i rätt hastighet.Här är mina försök till svar:

1. Lite broderier kan det bli, för att det ska bli lite färgstarkare.
2. Att ständigt komma för sent är oförskämt. Det är att missbruka andras tid. Jag kommer själv alltid i tid, såvida jag är i livet.
3.Nej, absolut inte!! Jag vill så gärna tro att jag är alldeles fantastiskt begåvad och underbar. Ta mig inte ur den villfarelsen!
4. Svårt! Jag skulle nog försöka slingra mig och säga att jag inte hade en aning om hastigheten, vilket förmodligen vore alldeles sant.

Må väl!

7 kommentarer:

Anders sa...

4. Jag hoppas att din gode vän har sin bilförsäkring i Folksam.

Gunnel sa...

Journalister brukar fråga: "Hur tänker du?" Jag ställer samma fråga till dig?

Annica sa...

Man har nog inte tänkt alls om man har en försäkring i Folksam.

Gunnel sa...

Men skulle ni begå mened för en kompis, vare sig han/hon är försäkrad i Folksam eller Länsförsäkringar?

Lennart sa...

Jag har alla försäkringar i Folksam, man är väl rörelsen trogen!

Anders sa...

Helt rätt Lennart, och tänk efter nästa val då Juholt blir statsminister, då utser han säkert Anders Sundström till finansminister! Vilken fullträff!

Gunnel sa...

Helt fel Anders. Efter nästa val blir Bodström statsminister och utser din namne till Landshövding i Västerbotten. Det händer mycket i partiet.