torsdag 14 juli 2011

Så slapp vi euron


Allsången på teve får mig att minnas en pinsam händelse i mitt liv. Det var för ett antal år sedan, när kampanjen "Ja till EMU" kom till Luleå och Lotta Engberg m fl stod för underhållningen. Varför jag befann mig på denna plats är oklart, eftersom jag aldrig varit anhängare till införandet av Euro. Men hursomhelst så fanns jag där.


Naturligtvis blev det allsång. Lotta Engberg kom fram till vårt bord och satte micken framför näsan på mig. Det falska ljud som då uppstod, kom från mig och ingen annan. När låten var slut bad Lotta min man att resa på sig, vände kinden mot honom och sa: "Du får ge mig en puss." Kanske som kompensation och tröst till mannen med den kraxande hustrun.Det har gått ett antal år sedan dess och vi handlar fortfarande med vår svenska krona och på allsången sticker man fortfarande micken under näsan på de mest falsksjungande individer. Så ingenting har hänt och allt är precis som vanligt.
-
Godmiddag!

4 kommentarer:

Annica sa...

Kanske din ljuva stämma bidrog till att vi slapp euron. I så fall borde Sveriges folk falla ner på knä och vara dig evigt tacksam.

Gunnel sa...

Nej, det är nog inte min förtjänst, fast man kan tro det av rubriken. Kan nog inte ta åt mig äran. Men jag undrar hur många det är idag som vill att vi ska byta kronan mot euro.

Anders sa...

Problemet är att folk blev lurade att rösta in oss i EU från början.

Gunnel sa...

Jag känner mig möjligen skyldig, men tycks minnas att jag röstade blankt.