lördag 29 juni 2024

Bland nördar och andra dårfinkar


Yngste sonen är på besök. Vi tre är eniga om att vi är nördar. Nörd i positiv betydelse som att vara uppslukad av ett intresse. Som t ex fågelskådare som kan åka hundratals mil för att kunna  se och fota den sällsynta ljusblå polyglottsångaren. Sonen brinner för släktforskning och träning. Mannen för hockey, hockeypoddar, hockeyprylar och betalar årskort till favoritlagets matcher fast han inte längre kan nyttja kortet. Min nördighet låter sig inte beskrivas.



Vi pratar också om Håkan Nesser. Vi vill inte se honom i fängelse. Författaren har dömts till 18 månaders fängelse för skattebrott. Borde det inte räcka, tycker vi, att han betalar tillbaka sin skatteskuld och dessutom ett rejält bötesbelopp. Det är trångt i fängelserna och han är inte farlig för någon. Ja, jag vet att vi har fel. Ingen ska komma undan brott mot staten. Särskilt inte om man är rik och berömd. Men Nesser är en bra författare med en speciell röst som gör att jag är lite svag för karln. Nesser anser att domen är felaktig och har överklagat till Högsta domstolen.



Stackars arme Biden. Inte vältalig alls och en katastrof för demokraterna. Denne gamle man "visstade" inte vad han skulle säga. Det gynnade förstås katastrofen Trump som njöt av Bidens tillkortakommanden. 

Har också lyssnat på partiledarna i Almedalen, alla vältaliga om hur de vill se vårt Sverige. Ett fantastiskt land som blir ännu bättre bara just det partiet får makten vid nästa val. Vi har bara gott att förvänta oss.

 

3 kommentarer:

Monica sa...

Undrar lite över det hela om Nesser. Tror det stod att sju miljoner har han betalat men nu verkar det som att det blir sju till plus fängelse. Och helt sköter han väl inte ekonomin själv heller och det är mycket regler, klara som oklara. Men vissa döms hårt. Rättssystemet är ju varierande också i vårt land, väldigt märkligt det också.

Och om B och T finns det bara frågor men lite roligt är det att T tycker att B ska testas om det finns något uppiggande medel i honom innan han stapplar upp på scenen.

Gunnel sa...

Monica: Det är både humor och tragik med USA:s kandidater till presidentposten. Tycker att båda kan lägga av och bli pensionärer.

Nahide sa...

Såg en teckning häromdagen; en debatt, där vid ena pulten finns en mycket skröplig gamling ihopsjunken i rullstol, kopplad till en droppflaska och en sköterska bakom sig, och vid den andra pulten en vilt viftande man i fångdräkt, handklovar och fotboja, med en fångvaktare bakom sig. Det skulle vara nästan lite roligt, om det inte handlade om en skrämmande sannolikt framtidsscenario. Tanken på att vi alla är i händerna på dessa mäktiga män gör att skrattet fastnar i halsen. För att inte tala om gubbarna som härskar österut. Säger som Strindberg: Det är synd om människorna!