måndag 1 april 2024

Meddelas endast på detta sätt


Redan för ett antal år sedan fanns planer på att få stopp på det hänsynslösa våld som hindrar barnfamiljer från att gå på fotbollsmatcher. En grupp inom polisen som tröttnat på att varje helg bråka med fulla, skräniga och hotfulla ligister hade redan 2014 ett förslag om att tillåta enbart kvinnlig publik på matcherna. Efterhand kunde man tillåta en inslussning av maskuliner, men först efter att de avgett nykterhetslöfte och gått en kurs i hyfshantering.

Uppdraget att utreda förslaget gavs till attitydforskaren, nonsensvetaren och sällanexperten Britt G Hällgren som under åren som gått tillfrågat domare, fotbollsnördar och andra experter om enbart kvinnlig publik på fotboll är rätt väg att gå. Fotbollsförbundets starke man Fredde Renfeldt säger i sitt svar att i så fall måste undantag göras för hans grabbgäng "medelålders manliga moderater" som har hyfs och gott uppförande i sina gener. Ett antal fotbollsklubbar säger också nej med motivering att läktarna kommer att stå tomma "då fruntimmer ej är att lita på."





Utredare Hällgren vill vara anonym.

Det här blir en svår avvägning för utredare Hällgren som låter meddela att hon om exakt ett år kommer att lämna sitt definitiva förslag till förändring. "Lita på att fotbollsvärlden kommer att darra" säger Hällgren och ger oss sitt mest maliciösa leende innan hon vandrar ut i den snötyngda verkligheten.

Meddelas endast på detta sätt.

Godmorgon!

 

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag litar fullständigt på utredare Hällgren! Ser med spänning fram emot vettiga förslag och beslut, vilka jag förmodar kommer att redovisas den 1:a april 2015.

WalkaboutSweden sa...

Det finns aprilskämt och så finns det aprilskämt.
Din variant var strålande - jag log från "öra till öra".

Tack för en humoristisk start denna måndag.

Lennart sa...

Britt G Hällgren är verkligen en framsynt bloggare. Undrar vad utredaren Britt G Hermansson-
Lindbergh skulle ha tyckt om detta ?

Gunnel sa...

Elisabet: Tror också att ett färdigt förslag kommer 1:a april 2025.

Gunnel sa...

WalkaboutSweden: Tack så mycket för berömmet.

Gunnel sa...

Lennart: Hon, Hermansson-Lindberg är inte betrodd att leda en utredning om fotboll. Hon sitter just nu framför datorn och lyssnar på Braxträsk,

Bert Bodin sa...

Faktum är att precis samma förslag dök upp i P1:s Ring P1 i förmiddags.

Gunnel sa...

Har just lyssnat på Ring P1. Intressant att Hällgrens 10-åriga utredningsarbete nu börjar uppmärksammas av folk i allmänhet.

Annica sa...

Hm, jag tycker faktiskt att utredare Hällgren är lite senfärdig av sig. Men okej, utredningar brukar ju alltid ta lång tid. Och ibland blir de aldrig ens klara utan hamnar ofullbordade i en papperskorg någonstans. I bästa fall eldas de då upp i något värmeverk och blir till värme åt folket. Vilket vi, i och för sig, tackar för.
Nåväl, nu håller vi tummarna för att Hällgren får häcken ur skrindan och skyndar på förloppet. Skötsamma svenskar kräver redovisning och åtgärd exakt på dagen 2025-04-01. Fotbollshuliganerna måste stoppas!

Gunnel sa...

Annica: Precis som du skriver är utredare Hällgren fruktansvärt orolig över att hennes idoga arbeta bara ska hamna i papperskorgen. Hon har en känsla av att hennes arbeta nonchalerats och att hon anses bara vara ett hinder, eller med andra ord en feminist och fruntimmer som ingenting begriper. Det klunkas i korridorerna om att grabbarna vill slänga ut henne, hon kan gå hem och baka bullar åt fotbollsknattarna.