måndag 17 januari 2022

Du gamle måne


Utsikt från min balkong 07.00



Månen tittar in 08.00.

Tittar på den granna fullmånen och undrar om det är den som rår för att jag sov dåligt i natt. Kan man skylla dålig sömn på en planet?



 

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Skyllde på månen gjorde även pv nu på morgonen, då han sovit så dåligt. Själv sov jag som en prinsessa.

Bert Bodin sa...

Jag skyller nattens delvis dåliga sömn på kommunen. Klockan 02.00 hyvlade de gatan utanför oss. 5-6 vändor för att få fram asfalten, vad nu det ska vara nödvändigt för. Plåt mot asfalt kan låta väääldigt illa!

Anders sa...

Eftersom jag inte är någon besserwisser och du dessutom sovit dåligt ska jag undvika att påpeka att månen inte är någon planet, kanske man kan kalla den en drabant eller himlakropp?

Men - som sagt, det vore både onödigt och förmätet att påpeka fel i din blogg.

Gunnel sa...

Elisabet: Det är nog inte månens fel att man sover dåligt. Det har ju du bevisat.

Bert Bodin: Ni var säkert många som vaknade av det ljudet. Här är det tyst som i graven, skyller nattlig sömnbrist på att jag halvsover på dagen.

Anders: Vem behöver Wikipedia när man har en hänsynsfull bror som "försiktigt" påpekar ens misstag. Men jag gillar dig ändå!

Monica sa...

Det varit väldigt stor lysande måne oftare än förr tycker jag. En natt trodde jag lampan tänts för så starkt ljus föll in i sovrummet men sömnen tänker jag inte på, tror och vet mer som du att slumra om dagen visar sig sen.

Månen är en satellit, jorden en planet och solen en stjärna. Hade en fantastisk ny bilderbok om astronomi, barnvariant och gav bort den till ett vetgirigt barn men skulle gärna haft den. Allt samlat och helt vetenskapligt och lättare än att glo här och där i datorn.
Vet inte när nästa måne kommer men blir nog snart. Ha det bra och hoppas du får sova då.

Gunnel sa...

Monica: En sådan bilderbok kanske man skulle skaffa sig. Ämnet är intressant och rymden oändlig. Ha det bra du med!

Annica sa...

Vilken urtjusig bild från klockan 07:00! Gillar!!! --- Min tidvis usla sömn är inte månens fel. Boven är tankeakutens bisarra och generösa öppettider.

Gunnel sa...

Annica: Det var en tjusig måne denna tidiga morgon. Tror precis som du att fullmånen är rätt oskyldig till dålig sömn.