måndag 6 september 2021

Samlad irritation som leder till utbrott


I Texas, USA får kvinnor inte längre göra abort efter 6:e veckan. Varken incest eller våldtäkt duger som argument. Angiveri belönas. Den som berättar för "staten" att grannens 15-åriga dotter besökt en otillåten abortklinik får bra betalt för sitt ondskefulla skvaller. Och detta är USA, en upplyst demokrati. President Biden är bestört. Alltid något!



I Ungern får inte skolor visa material där homosexuella nämns. Barn ska skyddas enligt Orbán. "Skyddas", mot vad? Det är Ungern som borde skyddas mot Orbán.



I Sverige får en våldtäktsman 840.000 kronor i ersättning, trots att han våldtagit, låst in och plågat två kvinnor under många timmar och vid olika tillfällen. Offren får betydligt mindre än förövaren i ersättning. När mannen dömdes ansågs han vara 18 år, men Högsta domstolen bedömde att han var 16 när dåden begicks. Av den anledningen får han en orimligt generös penninggåva för att han suttit inne för länge. Men gärningsmannens och offrens ersättningar är enligt praxis.

Men vad ska samhället göra med unga våldtäktsmän? Låsa in dem till den dag de är ofarliga? Det kan tyckas grymt, men tjejer ska inte behöva möta felprogrammerade sadister.


I dagens NSD kan man läsa om en sjuksköterska som jobbar i Sunderbyn, men som är bördig från Afganistan. Hon tvingades avbryta sina läkarstudier när talibanerna tog över för 25 år sedan. Hon fick stanna hemma, bära heltäckande kläder och bara gå ut i en mans sällskap. Allt som var roligt och utvecklande var förbjudet för flickor.

Visst önskar man att dessa förtryckta kvinnor kunde slänga klädsjoken på talibanerna och bilda matriarkat.

Nej, det där med matriarkatet menade jag inte. Ville bara ge uttryck åt mina frustrationer över allt galet som händer. Det får man göra i en egen blogg.

 

8 kommentarer:

Anders sa...

Tjejen, som utsatts för våldtäkten av 16-åringen(?), skulle få 215.000:- (tror jag att det var) i skadestånd. Av detta hade hon häromdagen fått 3.000:- (DN). Rent moraliskt och enligt mitt rättsmedvetande tycker jag att hela brottsofferersättningen automatiskt och omedelbart skulle ha dragits av från den ersättning våldtäktsmannen fick av staten och betalats ut till tjejen.

Gunnel sa...

Andes: Javisst borde ynglingen få betala tjejen med de pengar han fick av staten. Men det går inte för sig har jag läst. Hans ersättning får folk att gå i taket, särskilt som tjejerna inte ens fått ut sina ersättningar. Läste också i DN om att den ena fått bara 3000 kronor. Visst kokar man inombords.

Annica sa...

Varje nyhetssändning och varje tidningsreportage gör att man får svåra utbrott av ilska, förtvivlan och resignation. Det värsta är att galningarna omkring oss inte straffas utan belönas av vårt lands otroliga flathet, mesighet och tandlösa lagar, dvs. än värre galenskap. Vissa dagar känns det som man ska explodera av frustration. Hur ska då inte offren känna det ...

Gunnel sa...

Annica: Blodtrycket höjs till farliga nivåer när man läser om våldtäktsmannen som får en grandios ersättning och offren som tydligen får vänta på en betydligt lägre summa. Våra lagar hänger inte med. De är mesiga, precis som du säger.

Inte bara mesiga svenska lagar irriterar mig. När man skriver lagar för att begränsa eller helt förbjuda kvinnors rätt till abort blir jag smått galen.

Anders sa...

Jag minns en bekants släkting, en ung man som var oerhört skicklig i sin profession. Han fastnade tidigt i drogträsket, och efter att ha misshandlat sin mamma for han till en annan stad där han själv blev misshandlad och så småningom tilldömdes en brottsofferersättning på 60.000 kr som omedelbart (!) utbetalades till honom. När han kom ut efter konvalescensen köpte han naturligtvis en massa droger med de pengarna. Det blev för mycket och han dog av en överdos. Tragiskt, men vad tänkte de som gav honom pengarna?

Gunnel sa...

Anders: De betalade ut utan att tänka. För försäkringsbolaget eller om det var staten var han nog bara en siffra i det dagliga utbetalandet av pengar. Det kan bli så fel och så tragiskt. Egentligen borde mamman fått pengarna, hon blev ju också misshandlad.

Bert Bodin sa...

Du har mitt medhåll i alla dessa punkter.

Gunnel sa...

Bert Bodin: Tack för det!