onsdag 19 februari 2020

Vad säger du?

Ej öron, ej öron, ej hörsel hava de

När det inte hänt någonting som man kan skriva om, så stjäl man. Det här är stulet från ett inlägg i DN, där skribenten måste ha lyssnat till en typisk konversation från ett äldre par, troligen från Norra Strandgatan.


"Nils ville en gång för alla överbevisa sin hustru att det är hon som hör dåligt, inte han.
Han börjar "hörseltestet" på hustru Gunnel, som lagar mat i köket, med att inifrån sovrummet fråga:
-Vad får vi till middag?
Naturligtvis inget svar. Som steg två upprepar Nils frågan i hallen:
-Och vad får vi till middag?
Inget svar nu heller. Precis som han trodde. Gunnel är stendöv och en tjurskalle som inte använder sin hörapparat. Han ska ge henne en sista chans innan det definitiva avslöjandet. Han smyger in i köket, placerar sig bakom henne där hon står lutad över spisen och upprepar frågan, högt och tydligt och nära hennes öron.
-Och vad får vi till m............
- Men Nisse, för tredje gången: Falukorv och potatismos.

Så vem är det som inte hör?

4 kommentarer:

Anders sa...

Den här historien hade vi kunnat tro på om det inte varit för den uppenbara lögnen i avslutningen: "Falukorv och potatismos".

"Falukorv och potatismos" förekommer nog aldrig på Strandvägen. Menyn ser nog troligare ut så här:

Förrätt: Klassisk räkcocktail, halstrade pilgrimsmusslor eller gratinerad hummer. Alt Västerbottenskrustad med löjrom.
Varmrätt: T ex Lammrostbiff med kantarellkroketter och silverlök. Alt Oxfilé tournedos med Gorgonzolaost, serveras med rödvinssås.
Efterrätt: T ex Karamelliserad ananas med kokossorbet. Men alternativen är ju legio.

Det hade vi kunnat tro på!

Gunnel sa...

Anders: Lite förutfattade meningar om Norra Strandvägen. Det är inte Strandvägen i Stockholm där troligen din meny är mycket vanlig.

På Norra Strandvägen i samband med teve-tittande på skidåkning har vi ätit vår välsmakande lunch som den här dagen var färdigköpt rotmos med fläskkorv. Den karamelliserade ananasen får vänta till lördagskväll.

Annica sa...

Haha! Tack för ett riktigt gott skratt. Ett lysande exempel på kommunikationsproblem p.g.a. någons hörselnedsättning. Ska skicka inlägget (länken) till min svägerska.

Gunnel sa...

Annica: Historien har igenkänningsfaktor. Passar säkert till din svägerska och hennes karl. Har de redan DN kanske de läst den, dock i en lite annorlunda version.