torsdag 24 oktober 2019

Stillösa exemplar


Hittade några sanslöst stillösa personer i ett fotoalbum och kände mig manad att delge omgivningen ett antal bilder som kanske förskräcker.


Här ser vi bloggerskans make iförd en outfit från 1979, antagligen sponsrad av Telia, vilket man kan ana av den orangea färgen.


Här ser vi bloggerskan själv iförd värmande kofta och med krullig frisyr. Ständigt med bakelittelefonen tätt tryckt intill örat. Rummet ger intryck av kaos och dålig smak. Tapeten troligen upphittad i fyndlådan på Beijers.

Men titta på Hemnet! Där är det fint. Otroligt vackra hem, nya kök, citroner i korg och en pampig dalahäst på diskbänken. På toalettstolen ligger en prydligt vikt handduk i rött och ovanpå den en ljusstake med ett brinnande ljus. Så tycker "stajlisten" att det ska se ut för att man ska få sin villa eller lägenhet såld.


Vi var inte "stajlade." Vi var stillösa och är det fortfarande. Inte mycket att visa bild på, men vi har i alla fall en strålande utsikt som även en stylist måste gilla.

Hej!

3 kommentarer:

Anders sa...

Apropå "tjänstekläder" har jag fått vad jag minns:
1) En arbetsoverall som en inneboende fick.
2) Två skoteroveraller som jag inte vet var de tog vägen.
3) En blå kofta som jag använder än idag.
4) En jacka, med logga, som min fru omedelbart övertog och nötte upp.
5) En blå kavaj med en ohygglig logga. Nästan alla de kavajerna hamnade via en insamling i Rumänien, som det var mest synd om just då.

Annica sa...

Nu har jag noga studerat dina mode- och interiörbilder och ingenstans hittar jag kaos och dålig smak. Jag ser en färgglad orange jacka, en mycket snygg kofta och ett RIKTIGT hem. Inte de där löjligt tramsstajlade hemmen på Hemnet. Citroner i korg och ljus på toastolar står mig upp i halsen.
Däremot tycker jag inte alls om utsikten. Den kan man ha många åsikter om ... ;D

Gunnel sa...

Anders: Vi kassörer fick arbetskläder någon gång på 80-talet. En del var ganska snygga t ex blå kjol med kavaj som jag gillade. Mina postkläder är sedan länge bortplockade men jag tror att Nisse fortfarande har kvar en del televerksbrallor.

Annica: Tack Annica, mycket snällt sagt, men tapeten är i ärlighetens namn rent förfärlig. 70-talet hade sina nackdelar, det enda som var riktigt bra var att man var yngre då.

Den eländes utsikten. Klart att man kan tröttna på skrytet från de som har den.