fredag 2 augusti 2019

Sommaren är kort

Almöke 

Min sommar, vart tog du vägen? Jag fattar inte att det redan är augusti. Några bilder har jag i alla fall hunnit ta under juli månad och de är dessa som jag idag visar på bloggen. Dubbelklicka på sommarbilderna så blir de större och vackrare.

Almöke eller rallarros är en vacker blommar som jag inte alls uppskattade som barn. Då fick jag plocka dessa blommor i mängd för att ge till grisen. Idag lär en del göra te eller saft av blomman. Ekologiskt, närproducerat och miljövänligt.

Vet inte blommans namn

Ensamhet

Vill ha nedre tavlan till vänster

Konst i det gröna ägde rum sista helgen i juli. Lördagen bjöd på 31 plusgrader och en av utställarna berättade att dagen var outhärdlig och att det var ett herrans under att ingen dog av solsting.


Mitt träd. Det som är i samma fas av livet som jag själv. Vi är långt nere i utförsbacken och det är bara envisheten som håller oss kvar. Naturligtvis kan vi inte missa solnedgångarna. Nästan varje kväll lyser den himmelska lampan rakt i ansiktet på oss och tvingar oss att dra för persiennerna. Det är synd om oss!😀😀

Ha en mysig fredag! 

4 kommentarer:

Anders sa...

När jag var liten startade jag i ett anfall av sann entreprenörsanda mitt första (och enda) företag: "Hermanssons Almökstjänst". Det fanns gott om rallarrosor där fusä hade stått och jag plockade dem i säckar och sålde dem till J M för 25 öre säcken. "Järnna ha du´n tolvskilling" sa han och klagade över att säckarna var för löst packade.

"Int ska du napp almöke åt´n J om han int jill dem" sa min kloka mor som understödde mitt beslut om företagets likvidation.

Denna brist på uppskattning tog för evigt död på min framåtanda så det fick bli ett stillsamt arbetsliv som anställd inom Posten i stället.

Gunnel sa...

Anders: Jag plockade almöket alldeles gratis till min kära gris som grymt uppskattade den goda maten. Kokade också småpotatis i svarta grytan till samma gris. Väldigt bortskämd blev grisen men han hade ju ingen aning om baktanken med matningen. Hans liv tog slut i början på december och då ville vi se honom fet och välmatad. Det var på den tiden en kotlett smakade gott.

Min framåtanda liknar din. Jag blev också anställd av Postverket till ett stillsamt liv bakom en disk.

Annica sa...

Somrarna tycks bli kortare för varje år. Min framtid inte bara tycks utan BLIR allt kortare. Kan dessa två "saker" ha med varandra att göra?
Jag vill också ha tavlan till vänster, och gärna även den till höger. Gillar hennes tavlor!
Det är verkligen synd om er som har en så trist och ovacker utsikt. Känn min djupa medkänsla.
ICKE!!!

Gunnel sa...

Annica: Ja, vår framtid blir allt kortare så det är bara dumt att köpa en tavla av den duktiga konstnären. Man hinner inte njuta av den innan framtiden är borta och vem vet vilka tavlor som hänger på de himmelska eller underjordiska väggarna..

Tack för medkänslan. Det är synd om oss. ICKE!!!