onsdag 13 mars 2019

Tro på mig


Det ringer och på displayen står ett okänt nummer. Jag svarar och en vänlig kvinnoröst säger:

"Välkommen till Rikets sal på söndag. Vi finns i Bergviken, det kanske du känner till."
"Nja, jag har annat för mig", säger jag lite tvekande, men berättar inte att det är skidskyttet på teve som är det där andra.
"Tror du på framtiden och bibeln? fortsätter hon.
Mja, jo, nääe är mitt mesiga svar.

Det här måste vara en ny taktik. Det är slut med dörrknackning, nu är det telefonförsäljning av Gudsordet som gäller.Tror jag på framtiden? När det gäller min egen så är den klart begränsad, men visst tror jag på framtiden för de som är unga idag. Jag hoppas att mina barnbarnsbarn Levi och Otis får leva i ett fredligt land som styrs av kloka och förutseende politiker och att de år 2100 kan se tillbaka på ett gott och lyckligt liv på samma sätt som jag kan göra idag.

Tror jag på bibeln? Visst tror jag på bibeln, den finns i de flesta hem, man jag tror knappast på det som står skrivet i den. Bibeln är en välskriven sagobok, både vacker och grym, men någon tro på en allsmäktig Fader har jag inte.

Må var och en bli salig på sin tro, så länge man vet att det bara är tro och inte en absolut sanning som man till varje pris ska tvinga på andra.

Ha det!

Snart är det grabbarnas tur i skidskyttet. Lycka till!

5 kommentarer:

Anders sa...

No för att du sku behöv ä gussol iblann, men så länge det bara finns män, "äldstebröderna" bland de som bestämmer i J V är det nog bäst du håller dig därifrån. Äldstesystrarna passar dig nog bättre.

Gunnel sa...

Anders: Kanske man skulle bli nunna på äldre dar. I nunneklostret har vi väl inga äldstebröder.

Anders sa...

Bäst att du väljer ett kloster där de inte har tystnadslöfte, för du pjaller ju brano.

Gunnel sa...

Hörde någon reporter berätta om ett besök i ett nunnekloster. Där fanns glada, rynkfria, pratglada tanter som bara det religiösa som bisyssla.

Anne-Marie sa...

Hej Gunnel,
Skriver här eftersom jag inte hittade någon emailadress på din blogg. Du bor väl relativt nära vår bloggvän Annica vad jag har förstått. Har ju läst om hennes hälsoproblem. Har du någon emailadress jag kunde skriva till för att höra mig för litet mer om hur hon mår? Om du har regelbunden kontakt med henne vill säga. Vet inte om hon orkar att kolla sin email just nu.
Anne-Marie