onsdag 20 mars 2019

Lite bilder från nätet

Oops, we did it again!

En vandring från ett rejält folkparti till ett liberalt kaos! Inte Björklunds bästa vecka.

Var det bara samtal?


Klart man protesterar när någon sliter bort armen.

Hör just på radion att Finland är världens lyckligaste folk. Norge och Danmark kommer 2:a och 3:a. Sverige hamnar på 7:e plats. Vi är ganska lyckliga men det fattas litegrann för att lyckan ska vara total. Vad kan det bero på? Och hur mäter man lycka? 

Godmorgon!

5 kommentarer:

Anders sa...

Att finländarna uppfattas som lyckliga beror nog på att ingen förstår vad dom säger. Dom klagar som f-n, men ingen fattar nåt. Synd om dom.

Kriterierna för undersökningen kan då inte omfatta handikappvänlighet, för om man åker rullstol i Haparanda och sedan gör sig en tur till Torneå hamnar man ca 100 år tillbaka i tiden. Absolut ingen anpassning alls.

Aavasaksanvaara är en kulle på andra sidan älven i Övertorneå. 16 bokstäver varav 8 a:n. Kan det anses särskilt lyckligt?

Gunnel sa...

Anders: Undersökningen har gjorts med hjälp av gallupar (är det korrekt svenska?) och visar att lyckan bara blir större och större.

Handikappvänligheten borde tas hänsyn till när man listar lyckan.

Finländare uppfattas som kärva men inuti svärtan bor tydligen mycket lyckliga personer. Att pessimism är en väg till lycka tror jag är en sanning. En äkta pessimist blir aldrig besviken, hon vet ju redan att allt går åt helvete. När det då inte gör det blir hon lycklig. Jag är helt övertygad om att Luleås hockeydamer förlorar ikväll och att hockeyherrarna slås ut i kvartsfinal. Tänk vad lycklig jag kommer att bli när detta inte naturligtvis inte händer.

Gunnel sa...

Jag är mycket lycklig idag. Luleås damer tog guld.

Anders sa...

Anna-Lena Lauren, finsk journalist i Moskva skriver i DN om lyckliga finländare:
"De som utser oss till världens lyckligaste folk, om de bara kunde förstå hur olyckliga de gör oss."
"En positiv livssyn uppfattas som begynnande sinnessvaghet."
"Det bästa sättet för en finländsk politiker att vinna folks förtroende är att med pannan i djupa veck konstatera att allt går åt helvete."
"Finländare tjurar hellre än klagar."
"En finländare som skrattar är antingen full eller svensk."

Och så poeten Pentti Saarikoski:

"Om jag inte visste att det är jag som bor i det där huset
skulle jag tänka
att där bor det lyckliga människor"

Grattis till guldet. Även Lulebor ska ha nåt att vara lyckliga över.

Gunnel sa...

Anders: Det var många roliga finländska citat.

Beträffande hockey så ska tjejerna firas i stadsparken i morgon. Vi Lulebor har mycket att glädjas åt. Gladdes även åt de duktiga tjejerna som tävlade i sprint ikväll. Inte en norska på pallen. Det gladde mig speciellt.