söndag 10 februari 2019

Studier visar...


"Studier visar att äldre mår bra av att dansa och röra sig rytmiskt, det motverkar demens och andra ålderskrämpor", säger kvinnan i morgonstudion. Programledarna och gästen reser sig upp och skuttar runt för att illustrera påståendet.

"Får jag lov?" säger jag till min lagvigde, som är djupt försjunken i något spännande på nätet och helt kallt nobbar min invit.


"Studier visar" är ord man kan ta till när man vill ge lite extra stöd till det man påstår. Det ger pondus åt ens åsikt och får meningsmotståndarens argument att blekna.

"Studier visar" säger man till envisa tjurskallar med felaktiga åsikter. Men behöver inte bry sig om att ange hur många som varit med i studien, man bara börjar sitt påstående med orden "studier visar" och omgivningen blir imponerad. Vad hon kan! Henne slår man inte på fingrarna.


"Studier visar"
att en kall öl är godare än en ljummen,
att en blå matta blir grön om man pudrar den med gurkmeja,
att cyklister svettas mer än mopedister,
att bacon kan förlänga liv,
att bacon kan förkorta liv
att bloggare inte vet när de ska sätta punkt.

Trevlig ny vecka!

6 kommentarer:

Anders sa...

I trängda lägen brukar jag hänvisa till en "panel" som tycker som jag. Fungerar lika bra som studier. Panelen består då av mig själv (och min fru om hon tycker som jag och det gör hon för det mesta, utom i vargfrågan). "Forskning" kan också vara bra att ta till.

Gunnel sa...

Anders: Och när man använt panel, studier och forskning får man ta till det som verkligen får ens meningsmotståndare att tystna. "Det är inte bara jag som tycker".....

Jag velar i vargfrågan, så jag håller med er bägge två för säkerhets skull.

Annica sa...

Man kan också dra till med: Statistiken visar att ... Och det är ju fritt fram att feltolka och ljuga hur mycket som helst med statistik.

Gunnel sa...

Annica: Det blir svårt för oss att ha en politisk diskussion i fortsättningen. Vi vet ju bägge två hur man gör för att tysta meningsmotståndaren.

Anders sa...

Om man inser att man har fel i en diskussion kan man alltid ta till någon känd brors argument: "Hä ha dem nyännre".

Eller som SD-svansens "Men det är för jävligt i alla fall".

Gunnel sa...

Anders: Bra argument för de som har fel, men det har jag ju aldrig, i alla fall väldigt sällan och har jag någon gång haft fel så har jag glömt det.