torsdag 22 november 2018

Torsdag i mitt liv


Precis som vi trodde, Annie Lööf lyckades inte heller.


Jag ska inom de närmaste månaderna bli dubbel gammelfarmor. Det är stort!! De små underverken som föds kommer att vara i min ålder någonstans närmare år 2100. Så därför ligger det i mitt intresse att alla nyfödda tjejer och killar får en bra värld att leva och verka i. Att vi alla tar miljöansvar och lämnar efter oss en värld som är fri från gifter och plast och allt det vi nu förstör vår värdefulla natur med. Jorden bör vara en lika god plats att leva på för våra efterkommande som den varit för oss. Det tycker jag att vi alla kan enas om.


På högersidan i min blogg finns blogglistan med de bloggar som jag brukar läsa. Där har nyligen tillkommit en som jag varmt vill rekommendera. Titta på blogglistan, tryck på "Introduktion" och du kommer till en man som just startat upp en blogg som ännu inte fått sin karaktär, men som garanterat kommer att bli intressant. Lycka till, Anders!

HEJ!

6 kommentarer:

Anders sa...

Hustrun och jag ber att få gratulera gammelfarmor till de kommande små släktingarna.

Vi lever alla på en blå liten kula till planet som snurrar runt i ett oändligt stort universum. En planet som är vårt enda livsrum och som vi missbrukar rent ohyggligt. Vi kan inte komma överens om minsta sak och klyftorna mellan människor växer explosionsartat.

Vad gör vi då åt detta? Jo, vi drömmer om att kolonisera Mars. Vore det inte bättre att försöka hålla den planet vi har vid liv i stället? Vill man kolonisera öknar finns det ju många här på jorden att ge sig på. Ligger närmare till och blir billigare att göra beboeliga.

Det är nog bara politiker och ekonomer som tror att jordens resurser är outtömliga.

Gunnel sa...

Bra skrivet om den lilla blå kulan som är den enda livsdugliga planet vi vet om. Dags för oss att vårda den och göra rätt saker för att den ska fortsätta att föda oss. Mitt favoritord "konsekvensanalys" passar bra i det sammanhanget.

Men det är nog inte lätt att övertyga världens ledare om att det är allvar nu. Den gode Trump anser ju att bränderna i Kalifornien beror på att man inte krattat tillräckligt mellan träden.

Annica sa...

Håller helt med Anders i hans tankar om den lilla blå kulan. Det är verkligen synd om vår Tellus. Vi brukare (i detta sammanhang passar den hemska benämningen) utsätter vår planet för vanvård och misshandel av värsta slag. Undrar när vi ska fatta det. Antagligen när det är för sent.
Jag får också lyckönska den blivande morfarsmodern. En helt ny roll i livet.

Gunnel sa...

Den blivande morfarsmodern tackar. En titel som visar att man levt några år längre en de flesta.

Synd bara att så många av världen ledare inte bryr sig om vad som händer i framöver. Även dessa herrar (för det är väl mest herrar) har säkert barn och barnbarn som ska ha en framtid.

Yvonne sa...

Så roligt att ni får småttingar i familjen igen.Grattis❤

Gunnel sa...

Yvonne: Tack, Yvonne! Det är fantastiskt roligt!