onsdag 7 november 2018

Sura uppstötningar

Klädaffären fixar nötningen

Psykologiprofessor Jordan B Peterson har blivit uppmärksammad för sin kritik mot feminism och politisk korrekthet. Han anser att yttrandefriheten är hotad och tycker att man måste ha rätt att förolämpa folk för att få tänka fritt.


Men hans matvanor är intressantare än hans åsikter. Han äter enbart kött med lite salt och dricker bara vatten. Inte något annat får komma över hans läppar, inte ens ett salladsblad. Denna diet har gjort att hans svarta livssyn ljusnat, de sura uppstötningarna försvunnit och hans besvärliga eksem är borta. Vid ett tillfälle fuskade han och drack lite äppelcider. Det straffade sig och han blev förlamad av ångest och kunde inte sova på tre veckor.Professorns diet lär inte uppskattas av Livsmedelsverket, som inte heller uppskattar "Banta med champagne" eller "Banta med choklad." Nu bantar inte professor Peterson, han är ganska mager och undra på det.

Oftast provar man olika dieter för att gå ner i vikt och därför testar man alla möjliga varianter för att uppnå resultat. Men alla dessa viktreduceringsmetoder (långt ord) har den trista baksidan att efter liten nedgång följer större uppgång, vilket man innerst inne vet, men man hoppas alltid på under.


Det luktar november

Kanske borde vi alla prova professorns metod. Tänk vad skönt med ett samhälle utan sura uppstötningar.

Adjö!

13 kommentarer:

Yvonne sa...

Håller med Margot Wallström,som tycker,att han kan krypa tillbaka under den sten han kom från.

Anders sa...

Han boostar verkligen sitt TM den där Jordan B, influencern. Mindfullness är bara förnamnet. Fast nåt vidare AW kan det ju inte bli, med den approachen. Functional food är inte hans environment. Sustainability är kanske rätt sales-strategy? Eller är Foodcourt rätt buffé? Då kan ju doggybagen vara bra.

Vår HR samlar i a f koncepten av brainstormingen. De ska branda vårt TM. Social advertising blir alltså vår nya best practice. Räkna med en goodie-bag från våra sponsors! Controllern kommer att briefa vid nästa meeting.

Gunnel sa...

Yvonne: Hjärnan fungerar inte fullt ut på professorn. Kan bero på den ensidiga dieten.

Anders: Förstod inte riktigt allt men när jag googlade och fann att TM står för "Nationalitetsbeteckning på fordon från Turkmenistan" stod allt klart för mig. Lite tråkig AW blir det förstås men bubblor i vattnet kan han kanske unna sig.


Allvarligt talat är jag djupt imponerad av ordsvallet. Var får du allt ifrån?

Anders sa...

Gunnel: Jag har en bra Life coach här hemma i min Compact living.

F ö frågade jag en gång Peter om vad en "app" är. Han sa att det betyder "applikation". Nu först har jag börjat förstå att det betyder det som tidigare kallades för "hemsida".

Gunnel sa...

Anders: Jag har förstått att jag har appar på min mobil och idag har jag lyckats ladda hem ett nytt bank-id. Men vad som just nu retar mig är att Telia påstår att min mail-box är nästan full när den i själva verket är nästan tom.

Anders sa...

Gunnel: Jag tror att Telia försöker ge dig lite brain-training, att du ska lära dig att pusha dina gränser. Lyckas du kommer du säkert att få credd.

Gunnel sa...

Anders: Jag har lyckats! Telia har fattat att min mail-box är tom.

Anders sa...

Nu skulle jag ju kunna säga at det är bra att du slutar med native advertising och börjar med corporate thinking i din blogg, men jag tror inte jag ids.

Gunnel sa...

Anders: Ha-ha! Enda sättet att få en blogg som man vill ha den är att starta en egen. Något som jag tror skulle passa både dig och hustrun. Jag lovar att alltid kommentera.

Annica sa...

Professor Peterson borde kanske inte bara begränsa vad han stoppar i munnen utan även begränsa det han låter lämna munnen. Det skulle antagligen glädja en del.
Som vanligt är syskonen H mycket roliga.:D

Gunnel sa...

Annica: Du har så rätt. Mammas förmaning om att låta maten tysta mun vore kanske något för herr Peterson. Hen han fortsätter att babbla och har många följare som ser upp till honom.

Humor är ingen bristvara hos bröderna H.

Annica sa...

ALLA syskonen H har humor! Inte minst syster H (numera känd som fru L).

Gunnel sa...

Annica: Man tackar och bockar och skickar vänligheten i retur. AS är också rikligt begåvad med humor.