onsdag 8 augusti 2018

Jag vill själv bestämma


Om jag hade pengar skulle jag knappast lägga dem på den här nobla  husbilen med garage. 5.400.000 kronor får man punga ut om man vill köpa leksaken.

Vi gjorde en utflykt till Nolia igår. Det är ju val om en dryg månad och min hängivne kamrat, socialdemokraten och jag besökte naturligtvis sossarnas monter. Där fick vi kaffe och bulle och lyssnade till Mikael Damberg som talade med några damer om arbetslivets glädjeämnen och bekymmer.


Min kamrat, socialdemokraten och jag åkte hem. Jag satte på datorn och läste på min facebook det något oväntade att "Nils L gillar Liberalerna." Detta gjorde Nils L mycket förtörnad och han påstod att "aldrig i "h-vete" gillat Liberalerna. Jag tror honom. Han gillar bara ett parti.


Jag har anledning att undra om det är facebook som "gillar" åt oss ibland, ett gillande som man inte kan se på sin egen sida? Själv drabbades jag av ungefär samma sak, fast värre. Jag "gillade" SD i Lerum, något som min bror kunde se på sin facebooksida. Jag som aldrig i livet skulle sätta ett "gilla" på något politiskt parti. 

Så kära facebook, håll fingrarna i styr, här är det jag som bestämmer.

Hej!

6 kommentarer:

Anders sa...

Den första bilden påminner ju om en svår förlossning. "Sätesbjudning" hette det i a f förr i tiden. Har inte du nån släkting som vet allt om sånt?

Jag har en bekant som "gillar" samtliga politiska partier inkl SD. LO och annat fackligt klarar sig inte heller undan. Undrar vad man "gillar" själv egentligen. Fb har ju i sin vishet bestämt att man inte ska se sånt själv. Typiskt Luleåföretag.

Annica sa...

Klart att Mikael Damberg talade med damer, han heter ju inte Herrberg. Haha!
Bäst att akta sig för Facebook. :/

Gunnel sa...

Anders: Heter nog sätesbjudning idag också. Jag har ett barnbarn som vet allt om sådant och även vår farmor var kunnig i dylika ting. Hon var byns jordemor.

Jag har ju lovat att berätta om du gillar konstiga saker, det kanske du gör förresten, men det har inte visats på Facebook.

Annica: Ha-ha, nu var du rolig. Även Björn Söder var på Nolia, han måste ha åkt i fel riktning.

Annica sa...

Ibland kan nog Söder & Co ha svårigheter med orienteringen överlag ... 😁

Annica sa...

Förresten har jag glömt att tipsa om att om/när man vill ha med en smiley någonstans så klickar man på Windows-tangenten (den till vänster om alt-tangenten) + Punkt-tangenten (.) så dyker det upp en emoji-panel där man kan välja något lämpligt. 😊🤡😎🎵🍨🍓🎈🚛🌞

Gunnel sa...

Annica: Att Söder var i norr läste jag i tidningen dagen efter. Såg honom aldrig. Tack för tipset. Ska genast ge det en chans.☺🎀🛴💤