tisdag 13 juni 2017

Forna tiders ragator

Dagmar Ebbesen

Julia Caesar

Hjördis Pettersson

Dessa tre skådespelerskor fick oftast spela gamla ragator som skrek åt ungarna på gården och hötte med brödkaveln åt gubben. Men långt därinne i den stadiga kroppen klappade alltid ett hjärta av renaste guld.


Vad Sverige behöver är fler arga och griniga kärringar av den gamla stammen som talar klarspråk. Vi har blivit passiva och slätstrukna och ena hamiga mesproppar som försöker "passa in" och "tycka rätt."

Vi gamla tanter har förlorat vårt anseende och tappat bort vår viktiga roll som samhällets etiska väktare. Det är ju vi som ska lära folk "veta hut." Ett Sverige utan vresiga fruntimmer saknar kompass och irrar omkring utan moralisk ledning.


Det här måste vi göra något åt. Följ med mig i de gamla kvinnornas marsch mot nedskräpning i naturen, mot skamligt språkbruk i sociala medier och för alla flickors frihet. Sverige behöver oss.

Hej!

6 kommentarer:

Annica sa...

Härmed utbringar jag ett fyrfaldigt och rungande HURRA för dig och detta femstjärniga blogginlägg! Och alla andra rejäla kärringar med moral och etik på agendan får också ett hurra. Det är just sådana fruntimmer som du skriver om som Sverige behöver. Jag tror bestämt att jag ska rösta på dig i nästa val. Men då får du förstås lova att aldrig falla för frestelsen att rätta in dig i leden bara för att vara allmänt PK. Leve kärringarna!

Gunnel sa...

Annica: Tack för berömmet! Jag hade väl inte riktigt tänkt att starta ett parti, det finns det alltför många av. Hellre en högljudd proteströrelse där det är fritt fram att vara indignerad och högröstad. Och vem passar bättre i den rollen än vresiga gamla fruntimmer som inte är rädda för någonting.

Anders sa...

Min favorit är nog Julia Caesar som starkt påminner om både min fru och min svärmor. Den typen av kvinnor sätter man sig inte på ostraffat.

Gunnel sa...

Anders: Det är bara att gratulera dig till en fru som man inte sätter sig på ostraffat. Hon har hjälpt till att forma dig på bästa sätt. Likheten med Julia Caesar är dock inte synlig utanpå.

Bert Bodin sa...

Kul att det blir fler. Bara ni lovar att börja med att ta itu med alla gnälliga gubbar först.

😉

Gunnel sa...

Bert: Inte ens vresiga fruntimmer klarar av gnälliga gubbar. Vi har nog gett upp.