onsdag 7 september 2016

Vi gratulerar!


Den 7 september 1966, alltså för exakt 50 år sedan, stod jag vid telefonen i vår lägenhet på Krongårdsringen 16 och talade med min bror. Han var stolt som en tupp och berättade om sin lille gosse som han dagen innan blivit pappa till. Någon timme senare åkte jag själv till BB och samma kväll födde jag vår andre son.

Bilden troligen från badplatsen i Malå.

Idag fyller Lasse hela 50 år och hans far och jag reser oss från tevesoffan och utbrister i ett fyrfaldigt leve och ett stort GRATTIS till jubilaren.

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Tänk vad gamla barn vi börjar ha!

Gunnel sa...

Yvonne: Visst, våra barn är medelålders. Fattar det inte!

Annica sa...

Detta datum var en spännande dag för 50 år sedan. Nu tar jag plats i gratulanternas skara, viftar med blomsterkvasten och ropar:
- "VARMT GRATTIS, LASSE! Men ... hur gick det här till? Alldeles nyss var du en söt liten kille på si-så-där sju år. Och nu är du plötsligt en stilig femtioåring. Vart tog åren vägen? Hur som helst, jag hoppas och önskar att din födelsedag är och blir precis som du önskar dig."

GRATTIS även till bloggerskan (med make)! Utan henne (och maken) hade denna dag varit som vilken dag som helst.

Gunnel sa...

Annica: Inte vilken dag som helst. Jag tog körkortet den 7 september 1957, nio år före Lasse. Nu är det förstås inte lika mycket att fira, används inte längre annat än som legitimation.

Kan inte heller fatta att åren gått så snabbt förbi. Att det gick så snabbt att bli gammal. Urk!

Lasse sa...

Tack, mor, far och Annica. Då jag läste detta först i skrivande stund kommer tacket något försenat. Ålder är dock endast en siffra vilket bekräftades under gårdagens besök på Disneyworld då jag fick bete mig som en 5-åring.