onsdag 15 juni 2016

Fint och fult i Luleå


Det här är Telias nya bygge med en alldeles egen skidbacke. Ännu inte helt klar men visst är byggnaden både speciell och snygg.Det här är bilder från ett torg. Tidigare fanns här en liten fontän, några bänkar och blommor. Ett alldeles vanligt litet torg. Kommunen tyckte att det var ett tråkigt torg, ingen var där och det kändes kalt och ogästvänligt.

Det måste vi göra något åt tänkte någon och för ett antal miljoner byggde man om torget till det som vi kan se på bilderna ovan. Man lade plattor, satte dit en blå leksaksskulptur, en fontän där vatten sprutar direkt från marken, ett träd och en orange rund sak som antagligen är till för den som vill uppträda.

Men plattorna i marken lossnade, bilar backade över fontänen och nu lagas det och klistras plattor igen. Torget som skulle bli så fint, är tråkigare, kalare och ogästvänligare än någonsin tidigare.

Så tycker jag, vad tycker du?

Och nu blir det fotboll!

9 kommentarer:

Annica sa...

Så tycker jag också! Det där torget liknar torg i Put*nland.
Kommunen slösar pengar - tror man att de ska bli omoderna? Javisst, ja, de blir de ju snart.

Gunnel sa...

Annica: Om ansvariga lyckas med att få detta torg till något trevligt, varmt och välkomnande ska jag skriva en ångerblogg och ta tillbaka all min kritik. Tror inte att det blir nödvändigt.

Anonym sa...

Gunnel, Teliabyggnaden är den mest spännande byggnaden som finns i stan. Det brukar vara grått, grått och åter grått. +++++ både till form och färgsättning.
Siv

Yvonne sa...

Jag har lite svårt att tycka att Telias hus är snyggt.Annorlunda men,nja!
Det där torget blir det nog ingen ordning på.Det var ju faktiskt träd där,men de skulle bort.
Trist att de inte gör som vi tycker,eller hur?

Gunnel sa...

Siv; Den är annorlunda och jag tycker också att den är fin.

Yvonne: Teliahuset väcker känslor, både för och emot och det är väl precis så det ska vara.
Nu har torget bara ett träd, det stora som syns på bilden. Torget saknar växter, vilket gör att det känns öken och det var väl inte meningen.

Anders sa...

Alla städer med självaktning (saknas inte i någon stad) tycks ha någon sådan här obskyr plats som kallas för "torg". Man kanske hoppas att A-lagarna ska samlas där så att man slipper dem på de "fina" platserna? Men nu börjar snart "fotboll" igen. Sverige ska "spela".

Gunnel sa...

Anders: Torget på bild som kallas Köpmantorget är för långt ifrån Systemet för att vara av intresse för A-lagarna. På torget vill man se stånd med försäljare av olika slag men de vill vara på Storgatan där folket finns.

Och Sverige förlorade!

FREEDOMtravel sa...

Gillar designen på Teliahuset på bilden (aldrig sett på riktigt)!

Gunnel sa...

FREEDOMtravel: En annorlunda byggnad, intressant att se hur den blir i färdigt skick.