tisdag 16 februari 2016

Charlotte och Linnea


Önskar att våra medier, experter och besserwissrar kunde låta vår vinterdrottning Charlotte Kalla vara ifred och inte ständigt klaga på hennes placeringar. Hon kommer inte efter norskorna för att djävlas. Varför inte istället diskutera våra manliga skidåkares eviga sjukdomar och formsvackor. Men när Hellner kommer på 22:a plats och en annan åkare på 34:e då ropar experten Blomquist entusiastiskt:
"Bra, mycket mycket bra!"


Idag fyller vårt yngsta barnbarn 9 år. En fin tjej som föddes i världens folkrikaste land och som kom till vår familj för 7½ år sedan. Vi tackar för det och säger GRATTIS Linnea!

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

Anders sa...

Måste ju vara svårt för en idrottsman att lämna en klockren analys av ett skidlopp direkt efter målgång när man, förutom dödstrött, kanske är besviken över resultatet. Skidåkarna var bättre förr, inte så mediatränade, ta t ex: Hägglund "Åk själv, gubbjävel". Eller Stenmark: "Fråg du så jävla dumt se slut ja åk". Det finns fler som kunde fräsa till, t ex Wassberg, även om jag inte kommer ihåg något citat just nu.

Inte blev de här skidhjältarna mindre älskade för det, snarare tvärtom. Journalisternas tjat och upprepade frågor förstör ju ibland hela upplevelsen.

Gunnel sa...

Tror inte alltid att den där mediaträningen går hem. Vi gillar ju Stenmark och de där gubbarna som sa exakt vad de kände i ögonblicket. Numera börjar idrottsmannen (oftast hockeyspelare) varje mening med "Nää", eller i vissa fall med "Jo, nää!" och sen kommer nå´t flummigt som att "nu måste vi visa hjärta."

Annica sa...

Kalla kan gärna ge mediefolk och andra messerschmittrar kalla handen och samtidigt kalla dem korkskallar. Det vore uppfriskande.

Gunnel sa...

Annica: Kalla tog ledigt i helgen och lät de övriga visa hur bra vi klarar sig utan henne. Bästa svenska 15:e plats, bäste herre 11:e. Så dåligt placerad har hon aldrig varit.