söndag 24 januari 2016

Det är i drömmen det händer


Förra veckan var min bror och jag på ICA och handlade mat. Jag var hungrig och gick runt och plockade pålägg ur förpackningarna och åt med god aptit. Min bror tyckte det var rätt pinsamt och frågade mig:
"Men är du inte rädd att bli upptäckt?"
"Nej, absolut inte", svarade jag, "jag säger bara att jag är vegetarian."


Samma vecka gick jag med en främmande man över en bro. Jag frågade honom:
"Är det här Ljungan?"
"Jo!"
I samma veva började vattnet stiga oroväckande och just innan katastrofen vaknade jag och räddade mig själv från drunkning.

Det som hände på ICA var min brors dröm, det stigande vattnet i Ljusnan var min egen dröm.Förra veckan satt jag hemma på min kammare och tittade på termometern som drog iväg mot 30 minusgrader, tillbringade några timmar med gamla svenska långfilmer och spelade Candy Crush på datorn. Så förflöt min vecka i verkligheten, långt ifrån drömmens otroliga värld.

Trevlig ny drömvecka!

7 kommentarer:

Annica sa...

Hihi, smilbandsdragande inlägg. Biograf Drömmens repertoar är väldigt varierad och innehåller allt från fasansfull skräck till gapskrattig fars. Skönt att vakna innan hemskheterna slår klorna i en och jättetrist att vakna just som trevligheterna ska börja.

Gunnel sa...

Annica. Allt är möjligt i drömmen. Några intressanta drömmar minns jag så länge jag lever. T ex när jag simmade under en bro med en stor kartong från IKEA framför mig och i kartongen låg en mördad person. I drömmen framgick inte om det var jag som var mördare eller om jag bara skulle gömma kroppen åt någon annan. Allt var helt naturligt som det kan vara i en dröm.

Yvonne sa...

Man blir verkligen förvånad över var allt kommer ifrån i drömmarna.
Men att du kanske var mördare Gunnel det kan inte stämma nånstans.

Anders sa...

Det som inte stämde i min dröm var väl att det gick att öppna förpackningarna och ta pålägg ur dem. Vanligtvis behöver man ju en mindre verktygslåda för att komma åt innehållet bland all plast.

Att vegetarianer bir mördare är ju inte så svårt att förstå. (Jag kör 5:2 måndag och onsdag).

Gunnel sa...

Yvonne: I drömmen är allt möjligt. Mördade troligen inte själv, skulle bara gömma kroppen. Men det var en speciell dröm eftersom jag kommer ihåg den än idag.

Anders: Hur ska man tolka din dröm? Kanske att du betvivlar mina ärliga uppsåt. I alla fall gratulerar jag dig till en trevlig dag, då du får käka precis vad du vill.

Anders sa...

I motsats till Freud tror jag inte att man kan (eller ska) tolka drömmar. Jag drömmer oerhört mycket, och det mesta baserar sig på egna upplevelser eller filmer jag sett. Jag har t ex personligen hackat ihjäl en stor haj i en undervattenstank efter att ha sett en Bondfilm.

Däremot är jag osäker på vegetarianens ursprung.

Japp, idag blir det frukost, lunch och middag. Timmermanspytt med ägg och rödbetor har jag tänkt mig.

I morgon svälter vi igen. "Den här veckan börjar dåligt", sa han som skulle hängas på måndag.

Gunnel sa...

Ja en hel del kommer från ens egna upplevelser. Jag har haft många postdrömmar, hysteriskt räknande av mynt osv.

Kan bara önska lycka till med morgondagen. Kämpade med 5:2 ett tag i fjol men har lagt av. De där 2-dagarna kom för ofta.