tisdag 5 augusti 2014

Tantmobilen och jag


Jag står utanför den nya tekniken och jag kommer inte in. Ständigt nya olösliga problem uppkommer i min vardag.


Jag gick ut en tidig och vacker morgon. Ställde mig vid ankdammen, tog upp min mobil och tänkte skicka mina vänner ett Instagram och berätta att jag är uppe och ute i gryningen. Solen lyste, i displayen såg jag bara mig själv, men jag riktar mobilen mot änderna och tror att det kommer att bli en fin bild.


När jag kom hem och tittade på bilden såg jag fortfarande bara mig själv. Ett misslynt, skrynkligt ansikte i närbild stirrade emot mig. I stället för ankdamm blev det en selfie och det var verkligen inte meningen. Jag visste inte ens att man kunde ta en selfie med min tantmobil. Men hur gick det till? Ja, inte vet jag!

Lyckligtvis har ingen fått instagrammet med bloggerskan i skrämmande närbild. Det hade inte gått iväg till mina vänner. Inte ens det klarade jag av, så ibland är det en ren lycka att vara oteknisk.

Ha en fin dag!

8 kommentarer:

Bloggerskan sa...

En undran: Skriver man Instagram eller instagram? För säkerhets skulle har jag använt båda varianterna.

Anders sa...

Dagens "ungdom" är visserligen duktiga på det tekniska, men stava kan de inte. Din kommentar är därför onödig, ingen skulle ha lagt märke till den stora respektive den lilla bokstaven (utom jag då förstås).

Helena Högberg sa...

Nu när jag nu klickade mig in på din blogg från kommentarer på min blogg, gick det att komma in på ditt kommentarsfält.Det måste alltså vara Bloglovin som gör att jag inte brukar kunna kommentera på din och ett par andras bloggar, hm..? Angående "selfie" så har jag aldrig riktigt klarat av det, det blir bara halva ansiktet eller något annat konstigt, men det är klart, jag har bara en vanlig kamera, det går nog bättre med de moderna mobilerna. Det gör ändå inget för jag har aldrig gillat foton på mig själv ändå :)

Gunnel sa...

Anders: Den var inte onödig, du såg den ju och säkert någon till.

Helena: En väninna fick också bara halva ansiktet med när hon använde sin mobil. Det berodde på att skyddet till mobilen delvis täckte kameraögat. Själv hittade hon inte felet men killen på telebutiken förstod direkt.

Annica sa...

Eftersom Instagram är ett namn så skrivs det med stor bokstav precis som Facebook och Twitter.

Jag har provat att ta en selfie (innan det kallades så) med vanliga kameran men aldrig med mobilen. Håller med Helena - jag gillar inte heller bilder av mig själv.

Gunnel sa...

Annica: Varför gillar vi inte bilder av oss själva? Det är ju så vi ser ut.

Anders sa...

Gunnel: Vi förväntar oss att spegeln, eller fotot, ska visa vår vackra insida. Och det misslyckas de ju tyvärr alltid med.

Gunnel sa...

Anders: Rätt svar som alltid.